Haberler

Dinozor gidiyor Chris Harris geliyor… mu?




Hepinizin bildiği gibi Jeremy Clarkson Top Gear’ın yapımcılarından birini yemek bulunmadığı için yumrukladıktan sonra hastanelik ettiği için BBC tarafından açığa alınmıştı ve Top Gear’ın 22. Sezon bölümleri iptal edilmişti. Olayların ardından Jeremy Clarkson’ın avukatları kendisinin bir açıklamada bulunmayacağını açıklamıştı. Anlaşılan o ki Jeremy Clarkson fikrini değiştirmiş ve Sun gazetesine bir röportaj vermiş.

Röportajında kendisini türünün sonuna gelmiş bir dinozora benzeterek kendisi için başlatılan imza kampanyalarına da şöyle bir cevap veren Clarkson; “İstediğiniz kadar kampanya başlatabilirsiniz, politikacılardan destek alabilirsiniz ama gün gelir ki büyük canavarlara da elveda deyip yolunuza devam etmeniz gerekir.”. Clarkson her ne kadar Top Gear’da artık bulunmak istemediğini ve bütün hisselerini satıp kenara çekilebileceğini ima etse de SKY televizyonu ünlü sunucu ile ilgilendiklerini belirtti. Clarkson’ın konu hakkında ne düşündüğü ise belirsiz.

Peki son birkaç yıldır ünlü sunucudan kurtulmak için yollar arayan ve Clarkson’ın programda ırkçı bir tekerlemenin ırkçılık içeren kısmını söylemeyip mırıldanarak geçiştirmesinin ardından son ihtarı veren BBC gerçekten Jeremy Clarkson’dan kurtulmak için her şeyi göze aldı mı?

İlk olarak 1988’de eski Top Gear’da sunuculuğa başlayan ve şuan Fifth Gear’daki Tiff Needell ile görev alan Jeremy Clarkson 2000 yılına kadar bu programda sunuculuk yaptı. Ardından 2002’de bildiğimiz Top Gear ile yeniden görev başı yapan Jeremy Clarkson; Richard Hammond ve ikinci sezonda gelen James May ile programı BBC’nin başlangıçta hayal bile edemeyeceği bir boyuta taşıdı. Günümüzde 170 farklı ülkede yayınlanan ve yaklaşık 350 milyon izleyiciye ulaşan Top Gear BBC’ye yıllık yaklaşık 42 milyon poundluk bir getiri sağlıyor ( bu rakamın daha yüksek de olabileceği tahmin ediliyor). Gelir bu kadar yüksek olunca da aynı zamanda programın %30 hissesine sahip olan Jeremy Clarkson’ı tek kalemde silmek o kadar da kolay değil. Tabi yayınlanmayan 22. Sezon bölümlerinin satılmış yayın hakları ve reklam gelirleri de BBC’nin gider kalemine yazılacak diğer zararlar.

Peki, Jeremy Clarkson giderse yeri doldurulabilir mi? Geçtiğimiz günlerde Sun gazetesinin haberinin ardından “Merak ediyorum bugün kaç kişi acaba Jeremy Clarkson’ın ne dediğini görmek için yıllardan sonra Sun Gazetesini aldı” tweetini takipçileri ile paylaşan Chris Harris bir anda boşalması beklenen pozisyona aday gösterildi. Fakat Chris Harris Jeremy, Clarkson’ın boşluğunu doldurabilir mi? Youtube videoları ile hepimizin sevdiği ve birlikte çalıştığı Youtube’daki Drive kanalı televizyona geçiş yapınca parayı değil tüm izleyicileri ile birlikte olmayı seçip kendi kanalından yayına devam eden Chris Harris, BBC’nin istediği pazarlama politikasına pek de uymuyor. Ayrıca Top Gear’ı izlerken en çok gülmemize sebep olan şeylerden birisi de Jeremy Clarkson’ın uçlarda dolaşan karakteri ve ekibin bir birlerini arkadan vurdukları şakaları. Chris Harris’e  baktığımızda ise otomobilleri seven, son derece insancıl ve yardım sever bir insan profili çıkıyor. Yine de daha iyi bir aday bulunana kadar en iyi aday Chris Harris gibi gözüküyor. Peki siz neler düşünüyorsunuz, Top Gear’ın başına Jeremy Clarkson’dan başka kim geçebilir?

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bence onun yerini her ne kadar kimse tutamasada , tiff needell geri gelse fena olmazdı.

  2. Sanmam çünkü Chris Harris, Fifth Gear’da Jason Plato’nun yerine geldi. Top Gear ne olur hiçbir fikrim yok

  3. Mat Watson hoş olur ama Simon Cowell gibi temeli otomotiv sunuculuğu olmayan biri de gelebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu