Haberler

Efsane’ye övgüler




Bugatti, 2005 yılından beri üretilen ve üretildiği yıllar boyunca piyasaya sürülen ve her varyasyonu ile çok sükse yapan Veyron 16.4’e ithafen bir video yayınladı.

Bugatti Veyron 16.4, Grand Sport, Super Sport, World Record Edition, Grand Sport Vitesse gibi temel ve birçok da özel versiyona sahip Veyron; sizin de bildiğiniz gibi, artık üretilmiyor ve üretimini La Finale Serisiyle tamamladı.

Bugatti’nin yarattığı bu şaheserin, bizleri son kez heyecanlandırmasına izin verelim.

Teşekkürler Bugatti…

http://youtu.be/mlw5wd1BvEo

 

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Keşke şu teknolojiyi lamborghini’ye verseler de, bu güzelim motor gargamel kılıklı bir kasadan kurtulsa.

  2. bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama. eski modellere gönderme yapmak için konulan öndeki ızgara arabanın tasarım bütünlüğünü bozuyor. Ben Hitler’in bıyığına benzetiyorum:))

    1. Güzel benzetme 🙂 Kesinlikle katılıyorum. Bedava verseler binmeden satarım.

  3. Arkasındaki mühendislik muhteşem belki ama bana da hiç çekici gelmeyen bi arabaydı…

  4. Arapların gözdesi olmaktan başka bir işe yaramadı.Ne efsane pist süreleri yapabildi ne başka bir şey.Düz yolda hızlı gitmekten başka olayı yoktu ki ondan daha hızlısını yapan pek çokta ufak tefek mühendislik garajı vs vardı.Ayrıca Lamborghini’nin neden bu motora ihtiyacı olsun ? Verimsiz bir makine.Lamborghini 6,5 litre atmosferik makineden 750 HP çıkarıyor farkında değilsiniz galiba.Siz hiç dünyada Bugatti’nin sürüş dinamiklerini öven bir test gördünüz mü ? 😀 Kısaca Lamborghini’nin Bugatti’den teknoloji almaya ihtiyacı yok.Lamborghini 700 HP arabasına döndürdüğü pistini,1200 HP Bugatti daha yavaş dönüyor. 🙂 Yeni Aventador SV, arttırılmış HP gücü azaltılmış hafifliği ve en önemlisi Downforce başarımıyla izleyin nasıl süre yapacak Nord’da.Fiyatına göre rekabetçiliğin sınırlarını zorlayacak.

    1. Sürüş dinamikleri konusunda haklısınız. Zaten Bugatti’yi savunmuyorum. Ancak ortada 5 sene önce yapılmış 1200hp bir motor ve dünya rekoru var. Eğer diğer firmalar yapabilselerdi rekoru almak için mutlaka yaparlardı diye düşünüyorum. Çünkü dünyanın en hızlı (street-legal) aracı olmak çok büyük bir reklam. Belki diğer üreticiler bu beygiri üretebiliyorlardır fakat soğutamıyorlardır, bilemeyiz. Sonuçta kimse yapamadı. Veyron şu tipiyle bu kadar isim yaptıysa, bu rekora borçlu. Ayrıca Veyron Super Sport, 8 litreden 1200 hp çıkarıyor, yani litre başına verimi Lamborghini’den çok daha yüksek. Tekrar ediyorum, Bugatti’yi savunduğum falan yok ama sırf motor teknolojisi için saygı duymak gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu