Haberler

Ford bisiklet işine girdi




Tüm markalar Cenevre Otomobil Fuarı’nda otomobil üstüne otomobil tanıta dursun, Ford Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2015) 2 farklı elektrikli bisikletini tanıttı.

Markanın mobilitenin geleceği üzerine bakış açısını yansıtan MoDe:Me ve MoDe:Pro e-bisikletleri 9 amperlik batarya ve 200 watt gücündeki elektrik motorlarına sahip. Bu motor sayesinde “elektrikli pedal desteği” sunan bisikletler, 25 km/h (15.5 mph) hıza ulaşabiliyor.

Ultrasonik geri görüş sensörüyle donatılan bisikletler arkadaki araçlar sollamaya çıktığında gidonu titreterek sürücüyü uyarıyor ve elciklerin ucundaki ışıklar ile diğer sürücüleri bisikletin varlığından haberdar ediyor. Bisikletler ayrıca MoDe:Link adı verilen geliştirme aşamasındaki bir iOS uygulamasıyla birlikte çalışarak GPS’ten aldığı bilgilere göre gidonu titreterek sürücüleri ne zaman, nereye döneceği konusunda bilgilendiriyor.

Ford’a göre MoDe:Me, otomobillerini şehrin dışına parkedip bisikletleri ile toplu taşımaya ulaşan ve daha sonra yine bisikletleri ile son hedeflerine ilerleyenler için tasarlanmış. Diğer taraftan MoDe:Pro ise, şehir içinde taşımacılık yapmak için tasarlanmış.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu