Haberler

İki yıla kalmaz yollarda




Rolls Royce’nin müstakbel crossover modeli ile ilgili detaylar günyüzüne çıkmaya başladı.

Tasarım Müdürü Giles Taylor Autocar’a verdiği demeçte, yeni otomobilin “neredeyse Phantom kadar uzun” olmasının haricinde, “oldukça görkemli ve modern” çizgiler taşıdığını da açıkladı.

Markanın CEO’luğu görevini yürüten Torsten Müller-Ötvös, crossover’ın hakiki bir arazi Rolls Royce’si gibi davranabilmesinin yakın tarihte hazırlıkları tamamlanan alüminyum mimarisinden kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, “arabamızı BMW X7 ile aynı kefede değerlendirmeyin” diyerek de bütün dikkatleri üzerine çekti.

Lüks İngiliz üreticisi, konuyla ilgili hiçbir ipucu vermezken, Autocar ise modelin 2017’de yollara çıkacağını ve Phantom’da kullanılan 6.75 litrelik 12 silindirli motorun iyileştirilmiş halini kaputunun altında barındıracağını duyurdu. Herhangi bir teknik özellik henüz resmiyet kazanmazken, mevcut motor 453 bhp (460 ps/338 kW) güç ve 720 Nm tork üretebilmektedir.

Rolls Royce’nin crossover’ine biçtiği baz fiyat ise 250,000 ile 280,000 Pound arasındadır. Bu da yaklaşık 386,000 ve 432,000 Dolar seviyelerine denk gelmektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu