Haberler

Kadınlara özel




İkinci el otomotiv pazarına kurumsallığı getiren lider marka DOD, kadınların araç satın alım tercihlerini özel olarak değerlendirdi ve araç almayı planlayan kadınlara önerilerde bulundu. DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, ikinci el pazarında kadın müşterilerin genel tercihlerini de değerlendirerek şunları söyledi;

“2014 yılı verilerini incelediğimizde kadın müşterilerimizin genellikle küçük ve sportif olan hatchback tipi araçları tercih ettiklerini gözlemliyoruz.  2014 satışlarımızı değerlendirdiğimizde müşterilerimizin %15’inin kadınlardan oluştuğunu görüyoruz. Ancak kullanıcı olarak değerlendirdiğimizde bu oranın çok daha yüksek seviyelerde olduğunu biliyoruz. Kadınların araç alım – satım sürecinde daha aktif olma noktasında çekinceleri olduğu bir gerçek. Sektördeki oyuncu çokluğu nedeniyle doğru bilgiye ulaşmanın zor olmasının bu durumun en büyük etkenlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Fakat kurumsal firmaların tercih edilmesi durumunda aracın geçmişi ve son durumuyla ilgili bilgilere detaylı olarak ulaşılmakta; kurumsallığın gücü satış sonrasında da müşteriyi korumaya devam etmektedir. Ayrıca satış danışmanları müşterilerin her türlü sorularını detaylı olarak cevaplamakta, alternatifleri azaltıcı yönlendirmeler yapmaktadırlar. Bu doğrultuda kurumsal firmaların tercih edilmesi durumunda riskin minimize edildiğini söyleyebiliriz.”

DOD

DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, ikinci el otomobil satın alacak kadınlara da şu önerilerde bulundu;

  • Sınırsız seçenek arasında zorlanırsınız, yüksek müşteri memnuniyeti olan, güvenli, sağlam birkaç model belirlemeniz ve seçeneklerinizi olabildiğince minimumda tutmanız karar almanızı kolaylaştıracaktır.
  • Manuel mi, otomatik mi? Şanzıman tercihinizi belirlerken ihtiyaçlarınızı, bütçenizi, araç kullanım sıklığınızı ve araç kullanacağınız şehirdeki trafik durumunu göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır.
  • Benzinli mi, dizel mi, LPG’li mi noktasında araç kullanım sıklığınızı, yol aldığınız mesafeleri ve kullanım şekillerinizi değerlendirerek karar vermeniz yakıt konusunda doğru tercihi yapmanıza olanak sağlayacaktır. Örneğin; çok uzun mesafe yolculuklar yapmıyor ve sık sık araç kullanmıyorsanız benzinli araçları da tercih edebilirsiniz.
  • Bagaj ihtiyacınızı kullanım hesabı yaparak belirlemeniz, hem alternatifleri elimine etme konusunda, hem de ileride konforlu yolculuklar yapmanızda önemli bir etken olarak düşünebilirsiniz.
  • Tüketiciler araç alımlarını çoğunlukla kredili olarak yapmaktalar. Bu noktada örneğin DOD Finans gibi direkt Yetkili Satıcı bünyesinde bulunan kredi kuruluşlarından kredi alımı, süreci hızlandırdığı gibi, tek noktada çözüm kolaylığı sayesinde de aracınıza hızla ve güvenle ulaşmanızı sağlamaktadır.
  • Son olarak sektörün çok büyük ve çok oyunculu olduğunu ve doğru bilgiye ulaşmanın zor olduğunu unutmayın. Almayı planladığınız araçla ilgili detaylı bilgiye, o araca ait yetkili satıcıya giderek veya ekspertiz konusunda uzmanlaşmış firmalarda araçlarınızı kontrol ederek ulaşabilirsiniz.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu