Haberler

Karbon fiber çekiciliği




İsviçre’de gerçekleştirilen Cenevre Motor Show ‘da ilk kez tanıtılan modelerden bir tanesi de Koenigsegg Agera RS oldu.

Süper spor otomobilleriyle ünlü olan isveçli marka, hazırladığı Agera RS modelinde tamamiyle karbon fiber bir karoser tercih etmiş. Markanın daha önce “Dünya’nın en hızlı seri üretim otomobili” diye lanse ettiği One:1 ile benzer aerodinamik detaylara sahip olan Agera RS, karbon fiber ile turuncu rengin harmanlanması sonucu oldukça çekici bir görünüme kavuşmuş. Karbon fiber jantların kullanıldığı otomobilde, ufak değişikliklerin yapıldığı ön tampon yeniden tasarlanırken arka kısımda yepyeni bir kanat kullanılmış. Tüm bu değişikliklerin yanında marşpiyelin arka lastiğe yakın yerinde kullanılan küçük kanat gibi detaylar ise otomobilin aerodinamiği üzerine ne kadar yoğunlaşıldığını gözler önüne seriyor.

Agera RS’in kalbinde 5.0 litre hacminde V8 çift turbolu bir motor kullanılırken bu motor, 4100 d/d’da 1280 Nm tork ve 7800d/d’da 1160 HP güç üretiyor. 1395 kg ağırlığa sahip olan otomobil, Agera R modelinden 40 kg daha hafifken One:1‘dan ise 35 kg daha ağır. Bünyesinde barındırdığı aerodinamik özellikler sayesinde 200 km/s hızda 485 kg’lık bir basma kuvvetine maruz kalan Agera RS, aynı hızda 300 kg’lık basma kuvvetine sahip olan Agera R’dan çok daha iyi bir değer ortaya koyuyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu