Haberler

Körlüğü iyileştirecek!




“Bir Sebebi Olan Meydan Okuyucular – Mazda Topluluğu” üyeleri, şirketin Mazda ödeneği için oluşturduğu interaktif çevrimiçi platformda sunulan çeşitli TED Üyeleri arasından Dr. Andrew Bastawrous ve projelerini seçti.

Bastawrous Kenya’da körlüğü önlemek için çalışmakta ve uygun maliyetli göz bakımı sağlamaktadır. Optometrist bu amaçla akıllı telefonlar için taşınabilir göz muayene kiti olan PEEK’in geliştirilmesine yardımcı olmuştur. Kendisi şimdi PEEK’i dünya çapında mümkün olduğunca çok insana ulaştırmayı hedeflemektedir. Bastawrous ve eşi Madeleine ayrıca göz muayenesini karşılayamayanlara destek olmak için para toplamak amacıyla Kenya’da bir fırın açmıştır.

“Mazda Meydan Okuyucular topluluğunda bizim için oy kullanmak için zamanını ayıran herkese teşekkür ederiz. Aldığımız destek bizi çok mutlu etti. Mazda ödeneği üç ana proje desteği konusunda büyük değişiklik sağlayacaktır: PEEK’I halka ulaştırmak, Kenya’da bir hastanenin acil göz muayenesi sunmasını sağlamak ve gelecekte göz sağlığı için istihdam ve sürdürülebilir bir yol sağlayacak fırının oluşturulması,” dedi.

“Bir Sebebi Olan Meydan Okuyucular – Mazda Topluluğu” iddialı deneyimleri paylaşmak ve kullanıcıların benzer fikre sahip olanlarla düşünce alışverişi yapabileceği bir alan görevi yapmak için kurulmuştur. Platform diğer konuların yanı sıra ilgi çekici konuları ele alırken alışılmadık yaklaşımlar kullanan insanlar olan seçilmiş TED üyelerinin belgesellerini de kapsamaktadır.

1 Eylül ve 15 Ekim 2014 tarihleri arasında platformda kayıtlı kullanıcılar dört TED Üyesinden biri için oy kullandı. Diğer üç kişi: okyanuslara dökülen petrol temizlemek için yelkenli bir robot geliştiren Cesar Harada, çevrimiçi gönüllüler ve uydu görüntüleri kullanarak afet kurtarma çalışmalarını yönetmeye yardımcı olacak bir “ilk yanıt” programı oluşturan Robert Simpson ve konum farkındalığına sahip müzik besteleri dinleyicinin konumuna göre değişkenlik gösteren Ryan Holladay idi. Bastawrous oyların %43’ünü aldı. Daha fazla bilgi için www.mazdarebels.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bir görme engelli olarak bu projeye katkı sunmuş yada sunacak herkezi gözlerinden öpüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu