Haberler

Bir şaheser daha!




Bağımsız Macar tasarımcı X-Tomi, bu sefer de Yeni Mondeo’ya el attı. Ford, 2012 Paris Otomobil Fuarı’nda yeni nesil Mondeo’yu tanıtmış olsa da aracın satışa sunulması iki seneyi bulmuştu.

‘X-Tomi Design’ ekibi de aracın satışa sunulmasının ardından ‘Yeni Mondeo’yu, Ford’un ‘RS’ ekibine katmak için paçayı sıvadı. Alınan son raporlara göre ‘Mondeo RS’ için 6 silindirli 3.5 litrelik bir EcoBoost motoru düşünülüyor. Bu motor 400+ HP güç üretebilecek. Her ne kadar bu dedikodular ortalıkta dolaşsa da, Ford RS modelini çıkarmak için pek aceleci davranmayacak gibi duruyor. Amerikan şirketinden alınan son haberlere göre mevcut Mondeo’nun model değiştirene kadar ‘Mondeo RS’ versiyonunun üretilmesi düşünülmüyor. Ford daha önce aynı politikayı ‘Focus RS’te de uygulamıştı.

X-Tomi’nin yaptığı tasarımdan yola çıkacak olursak ‘Mondeo RS’, daha agresif bir gövdeye, sabit bir arka spoilere, çift-oval egzoz borularına ve spor bir süspansiyona sahip olacak. Ayrıca araçta ince yanaklı lastiklerin ve büyütülmüş fren kaliperlerinin kullanıldığını görüyoruz. Ford ‘Mondeo RS’i nasıl üretir bilinmez ama aracın bu şekilde çok sportif ve modern göründüğü kesin.

8447901327237870703145931571241548558

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu