Haberler

Ne istediğini bilmeyenlere Ford çözümü




Ford Ecosport daha önce İsveç Otomobil Şovu’nda gösterilmişti. Oradaki modelin bagaj kapağına yedek lastik takılmış, özel Deep Impact mavisi boyanmıştı.

Ford Ecosport aslında Ford Fiesta’nın yükseltilmiş hali. Yeni nesil malzemeler kullanılarak kabin sesi ve tıkırtısı azalmış, trim sesleri neredeyse ortadan kaldırılmış. Aracın Titanium versiyonuna 4 inçlik renkli ekran eklenmiş ve koltuklarında yer yer deri kullanılmış. Ayrıca kış paketi alınarak, ısıtmalı ön cam ve yan aynalar ile yine ısıtmalı koltuklar alınabilecek.

Bagaj kapağına eklenebilen yedek lastik seçenekler arasında olacak. Ford mühendislerinin geliştirdiği yeni nesil arka burulma çubuğu ile aracın yüksekliği 10 mm düşürülmüş. Ayrıca araca yeni nesil ESP ve daha hisli direksiyon sistemi eklenmiş. Navigasyon ve arka görüş kamerası da ek seçenekler arasında olacak. Motorları da EU 6.1 emisyon standartlarına uyacak ve dizel motorlarda yapılan çalışmalar sonucunda şimdiki versiyonlarına göre 5 beygir daha güçlü olacaklar.

Ford’un planlarına göre EcoSport haziran ayında satışa hazır olacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. bu kadar ufak suvlar hoşuma gitmiyor.
    zaten fordun bence en iyi tasarıma sahip suvu edge. ;Türkiyeye gelse süper olur…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu