Haberler

Orta ölçekli




Mercedes, kısa bir zaman önce tanıttığı GLE modelinin üç farklı videosunu paylaştı.

GLE’nin orta-SUV segmentine üstün performans ve her koşulda düşük yakıt tüketimi getireceğini vaat eden Alman otomotiv devi, bu iddiasında haklı olsa da tercih ettiği motorlar nedeniyle ülkemizdeki hedeflerine ulaşamayabilir. Paylaşılan videolarda GLE ailesinden 2.1 litrelik 4 silindirli dizel motora sahip GLE 250d 4MATIC göze çarpan modellerden bir tanesi olurken bu model, 204 BG güce ve 480 Nm torka sahip.

Videoda yer alan diğer bir model ise plug-in hibrit sistemine sahip GLE 500e 4MATIC. 3.0 litrelik BlueDIRECT V6 motorun kullanıldığı otomobilde ayrıca 7G-TRONIC PLUS otomatik şanzımana entegre edilmiş bir elektrik motoru da kullanılıyor. Toplamda 442 BG güce ve 650 Nm torka sahip olan GLE 500e 4MATIC, 100 km’de 3.3 litrelik yakıt tüketirken sadece elektrik motoruyla 30 km yol gidebiliyor.

Modelin en güçlü üyesi olan AMG GLE 63 S’in de bir videosunu paylaşan Mercedes, bu modelde 5.5 litre çift turbolu V8 motoru tercih etmiş. 585 BG güce ve 760 Nm torka sahip olan model, 0’dan 100 km/s’lik hıza 4.2 sn’de çıkıyor. Maksimum hızı 250 km/s’de sınırlandırılan 63 S, AMG sürücü paketi ile satın alındığında 280 km/s’lik hıza çıkabiliyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Yağım eridi resmen.Bu nasıl araba yapmaktır,Allahızlar parası olan var olmayan var:)

  2. Bu model için konuşucak olursak, kasa açısından ürün gamında genişleme yok. ML’ in adını değiştirdiler, GLE yaptılar.

  3. Eğer ki fiyatı Volvo XC90 la benzer ya da daha fazla olacaksa ben olsam Volvo’yu tercih ederdim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu