Haberler

Örtünün altında 5 var




BMW’nin bu yılki sürprizleri, kuşkusuz G11 kodlu yeni 7 Serisi ve G30 kodlu yeni 5 Serisi olacak. Frankfurt Araba Fuarı’nda tanıtılacak olan bu iki model, beraberinde birçok teknolojik yenilik getirecek.

Güncel F10 kodlu 5 Serisi, 2013 yılında hafif bir makyaj operasyonu geçirmişti. Bu makyaj operasyonuyla dış taraf çok etkilenmese de, iç kısımda epey iyileştirmeler yapılmış (Bakınız; Makyajsız 525d xDrive ve makyajlı 520i). BMW F10 5 Serisi’nin üretim hayatı ise 2016 yılında son bulacak.

F10’un yerini alacak olan G30 5 Serisi, yoğun kamuflaj altında yakalandı. Aşırı kamuflaj yüzünden yeni 5’in görünümü hakkında bir şey söyleyemesek de bir detay dikkatimizi çekti. Aracın sol ön çamurluğunun üstünde ikinci bir depo kapağı var ve bu da bu aracın hibrit olduğunu gösteriyor.

Yeni 5 serisi hakkında edindiğimiz bazı bilgiler de mevcut. Araç görünüş olarak yeni 7 Serisi’nin ufaltılmışı olacak. Daha hafif malzemelerin kullanılmasıyla yeni 5 Serisi’nin yaklaşık 100 kg daha hafif olmasını bekliyoruz. Güncel 5 Serisi’ndeki motorlar da yenilenip ufak beygir artışlarıyla gelecek. Ayrıca yeni i-Drive sisteminin, tanıtılacak olan 5 ve 7 Serileri ile beraber gelmesi bekleniyor.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu