Haberler

Özel olmak isteyenlere




Aston Martin markasının bir önceki tasarımcısı ve Fisker Otomotivin kurucusu olan Henrik Fisker, Thunderbolt isminde yeni bir konseptin tanıtımını yaptı.

Aston Martin Vanquish temel alınarak üretilen model, Vanquish’den 15 mm daha alçak bir yapıya sahipken 21 inçlik alaşım jantlar tercih edilmiş. Yeniden tasarlanmış olan karbon fiber karoserde, ön ızgara ve tavan çizgisinin arka camla birlikte tek bir hat oluşturması tasarım anlamında en çok dikkat çeken unsurlar olarak göze çarpıyor. Yeni tasarımlı LED stoplar ve üçgen formlu hava yarıklarının kullanıldığı otomobilde ayrıca bagaj kapağının arka kısmına yukarı doğru form verilerek şık bir spoiler elde edilmesi sağlanmış.

Kabine geldiğimizde yansıma yapmayan, 11.6 inç’lik Panasonic marka kavisli kontrol ekranı göze çarpıyor. İç mekandaki koltuk ve yüzeylerde kullanılan deri döşeme İtalyan üretici Natuzzi tarafından özel olarak hazırlanırken ön göğüste yer alan kronometre Skeleteon imzası taşıyor. Tüm detayların özenle seçildiği lüks iç mekanda Henrik Fisker, lüks algısını daha arttırmak için arka koltukların arasına şampanya ve şarap tutucusu da yerleştirmiş ve bir anlamda yolcularının kendilerini evlerinde hissetmelerini istemiş.

Çok başarılı bir tasarım diline sahip olan Thunderbolt konseptinin limitli sayıda üretilebileceği belirtilirken model, özel üretimleriyle ünlü Galpin Aston Martin tarafından üretilecek.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Şu ekranları bir yerlere gömeceklerine ortaya çıkartmalarına sinir oluyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu