Haberler

Pulsar güçlendi




Nissan Pulsar modeli için yeni 1.6-litre turbo ünitesini tanıttı.

İlk kez geçtiğimiz yılın Mayıs ayında duyurulan Pulsar’daki yeni 1.6 DIG-T motor, Japon üretici tarafından “Rakipleri arasındaki en sportif ve güçlü motor” söylemiyle tanıtıldı.

190 HP ve 240 Nm torka sahip yeni motorda bu tork 2000 ve 4000 rpm arasında veriliyor. Bu değerler aracın 7.7 saniyede 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor.

Nissan’ın söylediğine göre yeni motor daha fazla gücü daha az yakıtla sağlıyor. Performansını bir kenara bırakırsak yeni motor 100 km’de 4.75 lt yakıt tüketiyor ve 134 g/km CO2 salınımı sunuyor.

Güçlenen motorun yanı sıra Nissan aracın süspansiyon ve direksiyon sistemlerinde de ayarlamalara gitmiş. Yeni arka amortisörler ve 18 inç alaşım jantlar araçta yapılan diğer değişiklikler arasında.

Yeni Pulsar DIG-T 190 İngiltere’de 19,645 £ fiyatıyla satışa sunuluyor (75,227TL).

İlgili Makaleler

13 Yorum

      1. Juke’takiyle DIG-T ile aynı motor. Clio’yla aynı mı bilmiyorum. Ama büyük ihtimalle aynıdır…

        1. Birisi GTI, birisi birazcık hızlandırılmış bir kompakt hatchback. Yani tam bir performans aracı olsa dedikleriniz kabul edilir de biraz elmayla armutu karıştırmak olmuş GTI örneği. Bu modelin üstünde bir de Nismo versiyonu var. Bu araç Türkiye’de 75000’den pazara çıksa kesinlikle güzel satılır, keşke 1618 cc olmasa.

          1. valla azıcık hıclandırmak için 190 beygirlik turbo beslemeli motor koymak bence iddaalı bir hareket 🙂 hareketi desteklemeli ve 0-100 için geliştirme yapılmalı bence.Kaldı ki gti da olsa ağırlıkla B segmentinden ziyade mevcut c segmenti araçlarla kıyaslanabilicek durumda 🙂 Bence elmayla armut değilde, elmanın Amasya mı Golden mı olmasına karar vermek gibi 🙂

            1. Şimdi konu otomatik VW çok performanslı, diğerlerinki eşek beygiri muhabbetine bağlanacak. Ezberledik artık 😀 Tamam birazcık değil biraz olsun ne fark eder. Rakiplerine kök söktüren ağır abi GT-R’ın 480 “zavallı” beygiri de at beygiri değil boğa beygiri sanırım 😀
              Mesela Kia Pro Ceed GT 204 hp 1359 kg. 0-100 7.7. Az çok bu sınıfın performans seviyeleri bu seviyede. Hele hele GT-R gibi bir aracı yapan firma için şu aracı biraz daha saniye hızlandırmak emin olun pek zor değildir. Ama ne gerek var? Adamın zaten Nismo modelleri gelecek. Aynı olayı VW Golf GTI ve R arasında yapıyor mesela. Bu araçları alan saf performans için almıyor ki yahu. Az çok bastığında gitsin ister, yoksa gider Megane RS alır, olmadı Focus Rs alır.
              Kaç tane Polo GTI’ı olan arkadaşım varsa hepsi en fazla 26-27 yaşında bekar adamlar. Bunu alacak adamlar da 30 üstü, belki daha önce Polo GTI kullanmış, artık çoluk çocuk sahibi adamlar olur.

              1. Yok ben o muhabbete bağlamıyacağım 🙂 benim şahsim görüşüm ilk yorumu arkadaşında söylediği gibi 0-100 rakamının fazla olduğu yönünde.Reel verilerde iyi lastik iyi asfaltla belki daha iyi performans da çıkarabilir ama netice olarak Nismo modeli bizim memlekete hiç gelmeyeceği için bizim hızlı babalar bunla idare edecekler 🙂 Ben hızlı baba olsam yine yavaş derdim 🙂 bir de ilk yorumda gt86 örneği verildiği için o ağırlıktaki en iyi 0-100lerden biri olarak GTi örneğini verdim özel bir sebebi yok 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu