Haberler

Şampiyon sahne alıyor




Toyota, World Endurance Championship’de yarışacak 2015 TS040 Hybrid modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Geçtiğimiz sezon sekiz yarışın beşini kazanarak sürücüler ve markalar klasmanında Dünya Şampiyonu olan TS040 Hybrid, kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor.

Bu yılın sonunda yarışmaya katılacak olan modelin ön görünümünde ufak değişiklikler göze çarparken çarpışma anında sürücüsünü daha iyi koruyabilmek adına kabin yapısı da geliştirilmiş. Ayrıca süspansiyon sistemini elden geçiren Toyota, bu sayede lastiklerin daha uzun süre dayanabilmesini sağlamış. Selefine göre daha hafif olacağı açıklanan model, a Le Mans ve  Sprint adında iki farklı aerodinamik pakete sahip olacak. Yüksek hızlı pistler için a Le Mans kitinin kullanılacağı otomobilde daha yüksek yere basma kuvveti gerektiren pistlerde ise Sprint kiti tercih edilecek.

Toyota, Dünya Dayanıklılık Şampiyonasında bu yıl iki otomobil ve iki ekiple boy gösterecek. Toyota adına yarışacak olan ilk ekip; Anthony Davidson, Sebastien Buemi ve Kazuki Nakajima’dan oluşurken ikinci ekip ise; Alex Wurz, Stephane Sarrazin ve Mike Conway’dan oluşacak.

3.7 litrelik V8 motor ile birlikte iki adet elektrik motorun kullanıldığı 2015 TS040 Hybrid, bu sayede toplamda 1000 BG gibi etkileyici bir güce sahip.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu