Haberler

Sarışınlık ona yakışmış




Audi, ikinci jenerasyon R8 modelinin daha gelişmiş versiyonu olan R8 V10 Plus modelini göz önüne çıkardı. Vegas Yellow özel rengiyle bu otomobil oldukça çekici gözüküyor. Bu geliştirilmiş versiyon, standart halinden oldukça pahalı. Ama sunduklarıyla bu farkı hak ettiğini söyleyebiliriz.

Standart versiyonda kullanılan 5.2 litre V10 FSI motor biraz gıdıklanmış haliyle yer alıyor. Beygir gücü 540 hp’dan 610 hp’a çıkarılırken tork değeri de 540 Nm’den 560 Nm’ye yükseltilmiş. Bu güçlü motora 7 ileri S tronic vites kutusu ve 4 tekerden çekiş sistemi eşlik ediyor. Audi, sadece gücü arttırmakla sınırlı kalmamış ve otomobili de 100 kg hafifletmeyi başarmış.

R8 V10 Plus, 20 inçlik jantların içinde standart olarak karbon seramik frenlerle geliyor. Dört bir yanda kullanılan karbon fiber parçalar ise mekanik katkılarının yanı sıra görüntü olarak da oldukça hoşlar. Tüm bu yapılan değişikler sonrası, performans verileri oldukça tatmin edici bir hale gelmiş. 3.2 saniyede 0’dan 100 km/sa hıza ulaşan R8 V10 Plus’ın son hızı ise saatte 330 km.

İkinci jenerasyon R8 V10 ve R8 V10 Plus modelleri bu yıl içinde yollarda olacakken, tamamen elektrikli versiyonu R8 e-tron ise bir sonraki yıl gelecek.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu