Haberler

Sevilen Koreli şimdi daha da güçlü




Hyundai, bu hafta Cenevre’de i30 modelinin turboşarjlı versiyonunu tanıttı. Makyajlanmış i30 ailesiyle birlikte tanıtılan i30 Turbo, 3 ve 5 kapılı olarak üretilecek ve daha agresif bir gövde, çift çıkışlı eksoz, daha sportif ayarlı bir süspansiyon ve 18 inç jantlar gibi detaylarla satışa sunulacak. Bunların yanında otomobilde bi-xenon farlar ve LED gündüz farları da bulunurken, fren diskleri önde 300mm hava kanallı, arkada ise 284mm disklere yükseltilmiş.

Otomobilin sportif dış görünümünü kaputun altındaki ünite tamamlıyor. 1.6 litrelik turboşarjlı benzinli ünite 186 HP güç ve 265 Nm tork üretirken bu değerleri yere 6 ileri manuel şanzıman yardımıyla ön tekerleklerden aktarıyor. i30 Turbo, 0’dan 100 km/s hızlanmasını 8 saniyede gerçekleştirebiliyor ve 219 km/s son hıza ulaşabiliyor. İç mekanda da bir takım değişiklikler söz konusu. i30 Turbo’daki yenilikler arasında kontrast dikişli spor koltuklar, siyah tavan döşemesi ve revize edilmiş bir gösterge paneli mevcut.

Son olarak, i30 Turbo’nun kardeşi olan Kia cee’d/pro cee’d GT’nin daha güçlü (204 HP) ve haliyle daha hızlı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Kia, 0-100 hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlarken 230 km/s hıza ulaşabiliyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu