Haberler

Son mohikan son görevinde




Bir döneme damgasını vuran Veyron efsanesi bu seneki Cenevre Otomobil Fuarı ile sona eriyor. Daha önceki haberimizde tanıttığımz La Finale modeli ile tarihe adını yazdıracak Veyron’un halefini şimdiden herkes merak ediyor.

Bugatti bakanı Wolfgang Durheimer sunum sırasında yaptığı konuşmada: “Veyron teknoloji, sanat ve tasarımın bir arada bulunduğu bir vitrin. Bugatti markasının değerlerini tamamiyle yansıtabilen bir otomobil ürettiğimiz için çok mutluyuz. ‘Sanat, şekil, teknik’ kelimelerinin en güzel harmanı Veyron’a bugün burada veda ederken müşterilerimize sahip oldukları otomobiller kadar benzersiz oldukları için teşekkür ediyoruz. Veyron otomotiv sektörü için tamamiyle yepyeni bir müşteri kitlesi oluşturdu.” dedi.

Bir çağın sonu, bir çağın başlangıcına mı sebep olacak?

450. Veyron da fuarda tanıtıldı. Siyah ve kırmızı çift renkli boyasının olduğunu gördüğümüz Veyron’da, La Finale damgaları aracın farklı yerlerine konulmuş. Bu son otomobilin müşterisi ise Orta Doğu bölgesinden. Kariyeri boyunca 300 coupe ve 150 roadster modeli üretilen bu Fransız süperspor otomobili yıllar boyunca marka felsefesini yansıtabildi. La Finale tasarımcısı bu otomobili tasarlarken ilk üretilen Veyron’u baz aldı ve bu arada ödemesini çoktan yapmış müşterisinin de isteklerini yansıttı.

Bugatti tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar ilk defa Grand Sport Vitesse ismi Veyron’un dış kabuğuyla birleştirildi. Hava kanalları ve intercooler siyaha boyandı. İçeride ise büyük Bugatti fili saklama alanını doldurdu. Döküm bronzdan yapılan fil 450/450 siyahındaki yazının yanında oturmakta.

Güç verilerinden bahsedersek 1200 beygirlik 8.0 litrelik W16 motor La Finale’in kalbini oluşturuyor. Boyun kıracak 1500 Nm tork değerine sahip Veyron oldukça güçlü.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu