Testler

Sonun Başlangıcı: Honda CR-Z 1.5 GT




  • Motor: 1497 cc, 4 silindirli benzinli-elektrikli
  • Güç: 124 hp @ 6100 d/d
  • Tork: 174 Nm @ 4000 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 10 sn
  • Son hız: 200 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6 litre/100 km
  • Ağırlık: 1245 kg
  • Bagaj hacmi: 215 litre
  • Fiyat: 57.000 TL

Sürüş dinamikleri
Motor
Tüketim
Şanzıman
Direksiyon
Fren pedalı
Donanım
Müzik sistemi

– Malzeme kalitesi
– Arka yaşam alanı
– Bagaj
– Yalıtım
– Konfor

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

61 Yorum

  1. Daha videoyu izlemeden, sadece konfor – yol tutuş – performans puanlamasından Honda markasının geneli özetlendiği görülüyor.

    1. Video’yu izledikten sonraki yorumum: önden çeker araç el freniyle nasıl yol tutturulur dersi verilmiş resmen, harika valla. Bir de şu konuya dikkat çekmek istiyorum; herkes testlerde Sinan reis’in eksikliğinden bahsediyor, ki Sinan hakikaten videolara başka bir hava katıyor. Ama sizlerin asıl eksiğiniz hocam araç dışı görüntüler. Sadece dış çekim için kullanılacak 2. bir araç daha ayarlansaydı, o performanslı sürüş görüntüleri efsane güzellikte olabilirdi.

      1. Ben de 2008 civic sedan kullanıyorum hatta bu sitede takipçi videosu olaraktan kendimce testini paylaşmıştım. CRZ’deki kadar torku yok tabi, bir de gördüğüm kadarı ile civic’te önden kaymalar crz’den daha fazla. ama sonuçta biri sedan, diğeri hothatch. Bu açıdan bakınca bence civic de oldukça güven veriyor.

    1. evet haklısın müzik sitemi bagajin sol kösesinde Bas hoparlörü (subwoofer) Tempomat, alarm , park radari, fren asistani , elektrikli kapanan yan aynalar, aluminyum vites kolu, yokus fren yardimi, ayak bölgesi mavi isik, usb aux müzik giris, Bluetooth baglantisi, koltuklar isitmali, yagmur sensörü, bunlar sadece GT modelinde olan özellikler.

  2. And abi Honda testinde Sinan abi yok diye baya kesiciye girmiş 🙂 Çok güzel test olmuş

  3. And abi, ben acemi bir sürücü olarak , sürüş teknikleri ve el freninin bu videodaki gibi zor durumlarda kullanımı ile ilgili bilgilendirici bir video serisi hazırlamanızı çok isterim.

  4. 1990lı yılların çoçukları Honda CRX modelini çok iyi biliyor. Bende bilenlerdenim. Honda CRZ bunun 2010 emsaliymiş. Bundan 20 yıl evvel Kırmızı ışıkta durmayan kaputu siyah, gövdesi kırmızı bir crx babama çarpmıştı. Babam fırladığı yerden kalkıp ne olduğuna şaşaıran arabadan inen honda sürücüsünün gözlüklerine rağmen burnun ortasına koca bir yumruk atmıştı.

  5. Honda mühendisleri sportiflik ile ekonomiyi hibrit sistem üzerinden sentezlemeyi gerçekten başarmışlar gibi duruyor ama maalesef ülkemiz koşullarındaki otomobil alım kriterlerine pek uygun olmadığı için tutulmadı. Şaka gibi 6. viteste 1500 devirde yokuş yukarı 1.5 turbosuz bir benzinli aracın hızlanmasını sağlamışlar 🙂 Acaba bir ara satılan IMA teknolojili hibrit Civiclerinde düşük devirdeki çekişleri böyle güçlümü? Meraklandım cidden:)

    1. sanırım dedigin arabaya bindim..2009 model hibrit civic otomobil bir süre de kullandım…atik bir otomobil degil..ama otomatikti..onu goz onunde tutmak lazım

  6. yine çok güzel test olmuş ama aklımda bir soru var o akünün ömrü nedir bilen varmı acaba …adaşım yunus’a selamlar 😀

    1. şuan kayde değer bi batarya arızası yok 5 yıl garanti veriyo honda yabancı forumlarda 10 yıl gibi bişeyler sayıklıyolardı.

  7. dış tasarımı çok hoşuma gitmedi özellikle arka taraf ama ön konsol çok hoş. güzel bi test Haldun babayı tekrar görmek ayrı bi mutluluk verdi :))

  8. merak ettiğim beğendiğim bir araçtı yine çok güzel bir test olmuş emeğine sağlık and abi

  9. tam bi test olsada izlesek diyodum sayfayı yeniledim suprise mother fucker :))

  10. Bende fenerde nerede oturuyosun merak ediyodum And abi dünyagözün oraymış meğerse 😀

  11. Haldun baba ve anneniz çok tatlı:) yolda görsem boyunlarına atlayasım gelir. Uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.

  12. Çok güzel testti ellerinize sağlık. Arabaya bayıldım,ilk çıktığından beri takip ettiğim bir otomobildi. Bu araba bir iki ufak gıdıklamayla çok daha hoş olur. Hava filtresi, downpipe falan bulunursa uygun baya güzel olabilir konforsuz olmasını da belki süspansiyon değiştirilerek tölere edilebilir. 124 değil de Type-S gibi 140 beygir falan olsaymış belki spor otomobil beklentilerini karşılayabilirmiş(Arabanın tutmaması durumu için söylüyorum). Bir de 1.2TSI Polonun bile bu günlerde 160-170 tork verebildiği gibi CR-Z nin bi 200-210 civarında olması gerçekten iyi olurdu.

  13. And selam
    Videolar Youtube’a yüklendiğinde açık yapsanıza. Çünkü “unlisted” yapıp sonra açınca kimseye e-posta yoluyla bilgi gelmiyor gördüğüm kadarıyla. Bana hiç gelmedi misal, daha çok insana ulaşabilirsiniz, herkesin sieye girmesini istiyorsunuz doğal olarak ama bir de yalnızca sizi seyretmek isteyenler var…

    1. Ben şöyle yapıyorum tvden izlediğim için, bu üstteki videonun sağ üst köşesindeki ”youtube” a basıyorum (videoyu açmadan yada oynatmaya başladığından hemen sonra)youtube ‘un kendi sayfasında açıp sonra tvden youtube’a girip geçmişten videoyu bulup izliyorum yada dahasonraizle ye eklerim. Sitede yayınlandıktan 2-3gün sonra herkese açık konuma geliyor videolar.

      1. Sorun o değil youtube üzerinde izlenebiliyor ancak video açık halde yayınlansa şu anda 29,818 subscribers gözüküyor hepsine e-posta ile ulaşılıyor bu daha çok izlenme demek. Zaten oradan bir çok kişi zamanla buraya da gelir benim gibi 🙂

  14. Elleriniz ve sağ ayağınız dert görmesin çok güzel bir test olmuş aracın satış rakamlarındaki düşüklükte hondanın suçu bu arada araç gerçekten güzel

  15. hondaların alt devir cansızlığının ilacı hibritmiş demekki 🙂 bi ara hibrit civic vardı anasının nikahı fiyatıyla pek satılmamıştı, ele geçse de bide onu test etseniz ne güzel olur 🙂 test için teşekkürler bu arada

    1. arkadasta var..biraz kullandım..normal civic de kullandım pek bir fark yok..otomatikti ikisi de

  16. 4:23 deki Bravo’nun testini bekliyorum 😀
    Test harika.Ama panpaları özledik.

  17. Elinize sağlık çok eski bir prelude sahibi ve sonrasında crx sever olarak bu araç ilk çıktığında vay be demiştim ama hybrid ismini duyunca tamda senin söylediğin gib hayal kırıklığı olmuştu. Yorumun cuk oturmuş tebrik ederim And.

  18. Test için teşekkürler. RC quadcopter ile de dıştan çekim yapıp koysanız videolara keşke…

  19. bi öneri olarak sürüş dinamiklerini test ettiğiniz kısımda kadranı çeken kamera görüntüsünü bi köşeye ekleyebilirsiniz belki. Hangi viraja kaçla girdiğiniz ve aracın nasıl tepki verdiği çok daha net görünür bizlere 🙂

  20. Mükemmel bir test olmuş, emeğinize sağlık. Yalnız bilgi edinme amaçlı bir soru sormak istiyorum: 6. vitesteyken panik fren esnasında tüm vitesleri 5-4-3.. şeklinde tek tek düştüğünüzü farkettim. İnternetten biraz baktığımda paink frende sadece debriyaja basılması gerektiği ve vitesle oynanmaması gerektiğini okudum. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  21. arka yaşam alanı biraz daha insani olsa tercih edebileceğim bir araç olurdu =(

  22. bunu söylerken kendimi tuhaf hissediyorum ama sanırım biz tutkunlar için en iyi çözüm atmosferik elektrikli. hem adam gibi devir kesiyor hemde turbolardaki gibi güç patlamaları yok hem az yakıyor hemde turbolardaki gibi düşük torka sahip

  23. Zaten iyi sürdüğünü biliyordum da bu testten sonra baya takdir ettim konuştuğun kadar varsın yani yanlış anlaşılmasın lafım işini iyi yapıyorsun güzel olmuş baya test. Özellikle nesnel,reklam yapar gibi yapmadığınız için sürekli takipteyim.Başarılar.

  24. Aracın alt devirlerde yüksek viteste ivmelenebilmesinde elektrik motoru etkili. Yoksa o atmosferik motor hayatta ivmelenemez öyle 🙂 Elektrik motorlarındaki sabit maksimum tork çok güzel olay aslında. Yeni nesil spor araçları elektrik destekli yapmalarının sebebi de bu.

  25. Daha önce yaklaşık 5 ay gibi bir süre kullandığım bir araçtı. O yüzden aklımda kaldığı kadarı ile kendi izlenimlerimi belirtme gereğinde bulundum.

    Şehir içi kullanımda pratiklik açısından ön plana çıkıyor. Sanırım iç hacminin kısıtlı alanı yüzünden henüz bekar bir bireye veya tek çocuklu bir aileye uygun olabilir diye düşünüyorum. Tercih meselesi tabi ki. Bunun yanı sıra, uzay gemisi gibi bir kontrol panelinin bulunduğu kokpit ilk başlarda “ne kadar çok tuş koymuşlar” dedirtse de, zamanla alışılıyor. Müzik sistemi tatminkar. “sanırım en dolu donanımda” bagajda bir sub-woofer bulunuyor.

    Bana kalırsa en hoşnutsuz olduğum bölüm, arka cam “bagaj kısmı” yapısı idi. Dikiz aynasından bakınca arkadaki aracın lastik ve kaporta üstündeki kısım görülüyor. Bu da yetersiz görüş hissi uyandırıyordu.

  26. Çok güzel olmuş test.Son 2 testtir gerçekten gidip araçların fiyatlarına bakıyorum. Yeni konsept güzel oldu. Sizi seviyoruz abi. 🙂

  27. Elinize topuklarınıza sağlık güzel test her zamanki gibi. 🙂

    Düz vites panik frende motor frenini devreye sokarak fren mesafesini uzatıyorsun ısrarla üstat 🙂 . Keşke aletsel bir cihaz olsa da rakamlarla görsek aradaki farkı. 😉

      1. eğer panik fren yapıyorsanız motor freni sanılanın aksine fren mesafenizi uzatır. Tek amacı aracı durdurmak olan disklerin üzerine o devir ve vitese göre motor torkunu dizginlemeyi de ekliyorsunuz. Uyguladığınız fren kuvveti motor freninden daha üst olduğu her zaman için motor freni yapmak fren mesafesini uzatır. Otomatik araçlarda bu nedenle panik frende motor torku devreden hemen çıkar.

  28. Bu kadar vasıflı dinamikleri bulunan bir araç olduğunu testi izleyene kadar tahmin etmemiştim. Böyle özel araçların Sinan Koç ile beraber akşam testi olarak yayınlanmasını ayrıca temenni ediyorum . Top Gear Uk gör burayı .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu