Haberler

Ufaklığa yeni motor




Avrupa’da halihazırda 75, 90, 115 hp güçlere sahip 1.5-litre Skyactiv-G ünite ile satılan yeni Mazda 2’ye gelen yeni 1.3-litre Skyactiv-G benzinli motor Bangkok Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Yeni Skyactiv-G motor 93 PS gücünü 5800 rpm’de, 123 Nm olan maksimum torkunu ise 4000 rpm’de veriyor. 1.5 motordan oldukça yüksek gücüne rağmen %20 daha az tork veriyor.

Artık şasisini Ford Fiesta ile paylaşmayan yeni Mazda 2’de yeni geliştirilen bir şasi kullanılıyor.

Şimdilik sadece Tayland pazarına sunulan bu motorun yakında diğer pazarlara da geleceğini tahmin ediyoruz. Mazda bir önceki nesil Mazda 2’de de 1.3-litre atmosferik bir motor kullanmıştı.

Donanım konusunda cömert davranılan modelde anahtarsız çalıştırma, klima ve Mazda’nın Start-Stop sistemi i-Stop standart olarak sunuluyor.

Tüm modellerde 6-ileri otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor, buna rağmen sadece 4.3l yakıt tüketen yeni Skyactiv-G motorun yakıt konusunda oldukça cimri davrandığı görülüyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

        1. mazda turkiye fiyat konusunda anlaşamamış sanırım ötv muhabbeti yüzünden biraz tuzlu olucağı için getirilmicek diye biliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu