Haberler

Mütevazı Stuttgartlı




Motorsport Magazine geçtiğimiz günlerde, Alman devi Porsche’nin yeni modeli ‘Cayman GT4’ ün 0-240 km/s hızlanma testini gerçekleştirdi.

Stuttgart merkezli üretici, Cayman hayranlarının merakla beklediği aracını, ‘911 Carrera S’ te kullanılan 3.8 litrelik ve sıralı 6 silindirli motor ile kombine ederek üretti. Ayrıca modelde 6 ileri vites seçeneği sunan manuel bir şanzıman yer alıyor. Araç bu motor-şanzıman kombini ile maksimum 385 beygir güç ve 420 Nm tork üretiyor.

‘Cayman GT4’ aracı yapılan testlerde Nürburgring pistindeki turunu 7 dakika 40 saniyede tamamladı. Aracın 0-100 km/s hızlanma süresi 4.4 saniye ve son sürati 295 km/s.

‘Cayman GT4’ ün gırtlak spec. versiyonunda aynı zamanda ‘911 GT3’ ün frenleri ve süspansiyonları yer alacak. Porsche yaptığı yeniliklerle model üzerinde büyük bir mesai harcadığını gösteriyor. Bu yenilikler arasında;

– Yüksek performans ve yol tutuş için 30 mm daha alçak konumlandırılan şasi

– Karbonfiber takviyeli plastik (CFRP) koltuklar

– Karbon seramik frenler

– Tur zamanı ölçen bir uygulama içeren Sport Chrono paketi yer alıyor.

Aracın Almanya’daki satış fiyatı €85,779 olarak açıklandı ve Porsche tarafından yapılan bir açıklamaya göre modelden sadece 1,800 ile 2,500 adet arasında üretilecek.

Aracın 0-240 km/s hızlanma videosu:

 

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Nürburgring pistinde Renault’un Megane RS modeline sadece 10-15 saniye fark atması çok garip.

    1. gayet normal beygir farklarına bakılırsa bence 100 küsür beygir var sanıyorum ve de porsche daha ağır bir araba

    2. Bitiş çizgisini hayal et. Cayman’in çizgiyi geçtiği anda içinden 15 saniye kadar say. Sonra RS’in çizgiyi geçtiğini düşün. Aradaki farkın muazzam olduğunu farkedeceksin 🙂 Unutmayın ki bir çok araç birbirinden saliseler ile ayrılıyor.

  2. bu araç tr’dede yabancıların aldığı gibi kendi parasıyla 85 bin tl olsa mahalle başı bir adet görmez miydik sizcede 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu