Haberler

Yol ortasında şarjsız kalmayacak




Tesla, Model S için 6.2 yazılım güncellemesini yayınladı.

Menzil kaygısını ortadan kaldırmayı amaçlayan güncelleme, yeni eklenen “Range Assurance” sistemi ve rota planlayıcısı ile uzun yolculukları güvence altına alacak.

Rota planlayıcısı, navigasyon sistemi ile birlikte çalışarak belirlediğiniz rotaya şarj istasyonlarını otomatik olarak ekliyor. “Range Assurance” sistemi ise, şarj istasyonlarını geçerken, aracın sonraki istasyona kadar yetecek şarjı olup olmadığını sürücüye bildiriyor ve gerekirse uyarıyor. Bu iki sistem birlikte çalışarak gerekli durumlarda, önceden planlanmış rotayı iptal etmeden sürücüyü şarj istasyonuna yönlendiriyor.

6.2 yazılım güncellemesi ile eklenenler bununla da sınırlı kalmıyor. Eklenen otomatik acil fren fonksiyonu, olası bir önden çarpışmayı sezdiğinde otomatik olaran fren uyguluyor. Ayrıca 30-140 km/s (20-85 mph) arası hızlarda çalışmak üzere eklenen kör nokta uyarı sistemi, sürücünün göremediği noktada bir araç bulunduğunda gösterge panelinin altında bulunan beyaz renkli bir uyarı ışığı ile sürücüyü bilgilendiriyor. Eğer sürücü tepki vermezse uyarı ışığı kırmızı renge dönüşerek, sesli uyarı devreye giriyor. Ayrıca direksiyona da titreşim uygulanıyor.

Güncelleme ile yapılan diğer başka değişikliklere ise Model S P85D’ye eklenen 250 km/h’lik (155 mph) hız limitleyicisi ve araç sahibinin kişisel bilgilerini gizlemesine ve aracının performansını limitlemesine imkan tanıyan Vale modunu örnek vermek mümkün.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu