Haberler

Yeni Optima’ya yeni motorlar




Kia, 2016 model Optima’yı New York Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

“Tüketicinin aradığı taze alternatif” mottosuyla tasarlanan Optima’nın evrimleşmiş tasarımına uzatılmış ön farlar, daha ince ön ızgara ve gösterişli hava girişleri eşlik ediyor. Yeni HID far sistemi ve karşıdan araç geldiğinde kısa farlara geçen Kia’nın  “High Beam Assist” adını verdiği far asistanı opsiyonel olarak alınabiliyor.

Büyük değişiklikler kabin içinde de devam ediyor, kalitesi arttırılmış malzemelerle yeniden tasarlanmış iç mekan, daha konforlu koltuklar, ekstra yumuşak dokulu malzemeler ve Android Auto ve Apple CarPlay ile donatılmış 6 hoparlörlü müzik sistemi bu değişikliklerden bazıları.

Üst donanımlara çıkıldığında ise ısıtmalı ve havalandırmalı deri ön koltuklar, nappa deri döşeme, 14 hoparlörlü ve dijital amplifikatörlü 630W gücünde Infinity ses sistemi bulunuyor.

Optima artık günümüz güvenlik donanımlarına da sahip. Çevre görüş sistemi, kör nokta uyarı sistemi ve akıllı hız sabitleyici Optima’nın yeni güvenlik donanımları arasında.

Kaputun altında ise 3 yeni benzinli motor görülüyor:

  • 2.4-litre 185 Bhp atmosferik (241 Nm)
  • 1.6-litre 178 Bhp turboşarjlı (264 Nm)
  • 2.0-litre 245 Bhp turboşarjlı (352 Nm)

Motorlardaki güç 6-ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile aktarılıyor. 1.6-litre turboşarjlı motorda ise 7-ileri DCT çift kavramalı şanzıman ile kombine edilmiş.

Performanstan bahsedecek olursak 2016 Optima yüksek dayanımlı çelik kullanan daha hafif ve sağlam bir şasiye sahip olacak. Model ayrıca yapısal kimyasallar ve sıcak damgalı komponentlere sahip, tüm bunlar yol tutuşu ve kaza dayanımını arttırırken NVH seviyesini düşürüyor.

2016 Optima yıl sonuna doğru satışa çıkarılacak ve fiyatların da çıkış tarihine yakın bir zamanda açıklanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. 1.7 CRDİ bile azda olsa satıldıysa 1.6 Turbo GDI + 7DCT İle yükske satış rakamları yakalama potansiyeli var.

  2. Motor seçeneklerinde atmosferiğin es geçilmemesi de güzel ama.
    Motorun hacim beygir rakamları çok zayıf gözüküyor.
    Bundan yıllar önce bir çok markanın bu hacimden daha fazla güç elde ettiğini göz önünde bulundurursak sadece bu rakamlara bakılarak hiç de başarılı bi ünite gibi gözükmüyo.
    Tabi yakıt tüketimi ve performans verileri nasıldır bilemem..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu