Haberler

11. Vites




2017 Ford F-150 Raptor 3.5 litrelik çift turbolu EcoBoost V6 silindirli motorla birlikte 10 oranlı vites kutusu ile gelecek. FoMoCo (Ford Motor Company) 10 oranlı vites kutusunu yetersiz bulmuş olacak ki, şimdiden 11 oranlı vites kutusu üzerinde çalışıyor.

Amerikan Patent Kurumu 4 Kasım 2013’te Ford tarafından bırakılan yeni dosyayı incelemeye başladı. Bu dosyada yeni 11 oranlı vites kutusunun patent başvurusu vardı. 9 Nisan 2015’te bu dosya onaylandı ve 11 oranlı vites kutusu Ford’a patentlendi.

Ford adına AutoGuide’a demeç veren Paul Seredynski; 10 oranlı vites kutusunun çok iyi olduğunu ama uzun sürüşlerde son dişli oranının büyük ekonomi ve konfor sağladığını 10. vitesin de limitleri olmasından dolayı 11 oranlı bir vites kutusu geliştirdiklerini söyledi.

Bu yeni vites kutusu aslında 4 farklı vites kutusunun birleşmesinden oluşuyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. elektrikli araçlardaki tork eğrisine yaklaşabilmek için yapılan hareketler, CVT lerin yüksek güçlerde güvenilirliği artsa düşük maliyette bunlara gerek kalmayacak.

  2. Ekonomik ve hızlı sürüşü “farklı” zamanlarda sağlıyor olabilir. Ancak dsg deki gibi 7.nci viteste düşük hızda ,düşür devirde giderken gaza yüklendiğinizde, motorun istediğiniz devre gelmesi üç vites değişimi gerekecekse ben almayayım.

  3. 2 tane 4 ileri otomatik şanzımanı tek tork konverterile, arka arkaya bağlayın. Son buna göre oranlayın . Alın size 16 ileri otomatik araba

  4. Bana kalırsa proje başlı başına gereksiz. Birde vites değişimleri yavaş olursa tam bir felaket olur.

  5. Bu 5 seneye kadar manuel otomobillerin üretiminin iyice düşeceğine işarettir. debriyajı özleyeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu