Haberler

Üretimine başlandı!




İngiliz otomobil devi Jaguar’ın XE modeli sonunda üretime geçiyor. Markanın Solihull’daki fabrikasında üretim bandına inecek XE böylece marka için de bir ilke imza atacak. Giriş seviyesi lüks klansmanına yeniden adım atacak Jaguar’ı Alman rakipleri karşısında zorlayıcı günler bekliyor.

XE aliminyum ağırlıklı bir platform üzerinde kuruluyken hatlarıyla Jaguar markasına kesin bir göndermede bulunuyor. Kaputun altında farklı güç ünite opsiyonlarına sahip XE albenisini daha da artırıyor.

2.0 litrelik dizel motoru 163 beygir ve 380 Nm tork sağlarken diğer bir versiyonda 180 beygir ve 430 Nm tork verebiliyor.

2.0 litrelik turbo benzinli motor ailesinde ise güç çıkışı 200 beygir ve 280 Nm tork ile başlarken üst versiyonda bu güç verileri 240 beygir ve 340 Nm torka kadar çıkabiliyor.

Sürpriz ise 3.0 litrelik süperşarjlık motorun duyurulmasıyla geldi. 340 beygir ve 450 Nm tork değerlerine sahip bir motor oldukça iştah açıcı. Bu motor muhtelemen XE’nin spor versiyonunda kullanılacak.

Solihull Operasyon Müdür Alan Volkaerts:  “Jaguar XE marka adına önemli kilometre taşlarını bulunduruyor. Modelle gelen yeni üretim teknikleri, yeni üretim tesisi markanın tarihine altın harflerle kazanacak. Ayrıcalıklarımız ise dünyanın en çok sevilen otomobil markalarından ikisini aynı üretim bandında hayata geçirebilme başarısını göstermek oldu.” diyerek bu modelle ne denli umutlu olduğunu gözler önüne serdi.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. araba mükemmel ötesi, ancak türkıye fiyatı da 3 katlı apartman fıyatında olacaktır:))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu