Haberler

Güle güle 328i




Uzun zamandır beklenen eski 159’un yerine konumlandırılan Giulia hakkında bilgiler gelmeye başladı.

Yeni bilgiye göre modelde 1.8-litre biturbo benzinli bir motor kullanılacak. Düşük devirler için küçük bir türbin, orta ve üst devirler için de büyük bir türbin şeklinde tasarlanan motor toplamda 300 hp güç (5600 rpm) ve 400 Nm tork (3800 rpm) üretiyor. Motor ayrıca değişken hava filtresi ve egzoz valfleri ile destekleniyor.

Euro 6 standartlarını karşılayacak motor, çift kavramalı şanzıman ile gücünü yere aktarıyor. Tüm bu değerler aracın 6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor. Maksimum sürat 245 km/s olarak sınırlandırılmış.

Bu canavara ek olarak Giulia aynı motorun tek turbolu 240 hp güç üreten versiyonu ile de satışa sunulacak. En üst donanımda ise Ferrari tarafından tasarlanan 3.0 litre çift turbolu V6 motor kullanılacak, bu motorun ise 526 hp güç ürettiği söyleniyor. Ayrıca araç Alfa Romeo’nun arkadan itiş araçlar için geliştirdiği yeni Giorgio platformu üzerinde yükselecek.

Alfa Romeo Giulia’nın Haziran ayında tanıtılması bekleniyor.

 

Not: Giulia aracın beklenen ismidir, henüz Alfa Romeo kanadından aracın ismi hakkında gelen bir bilgi yok.

Not: Resimler aracın Thorsten-Krisch tarafından tasarlanmış resimleridir tanıtılan araç ile değişiklik gösterebilir.

İlgili Makaleler

14 Yorum

    1. daha da yüksek olacağını düşünüyorum. 4c 1750 cc olmasına rağmen 312 bin TL bunun teknolojisi onun kadar yüksek olmayacak ama donanımları çok olacak bunlar da fiyat artışı oluşturacak. Tipinden belli zengin arabası ümitlenmeyin fazla 😀

      1. 4C tamamı karbonfiber şasiye sahip bir araç geliştirme maliyeti vs. çok yüksek. Bu araç direkt 3 serisini bitirmek amaçlı geliştiriliyor. Sergio Marchionne tek amacın bu olduğunu söylemişti. Ben 3 serisi civarında fiyatla geleceğini düşünüyorum. Belki daha ucuz bile olabilir.

  1. Umarım Guilettanın Bravodan izler taşıması gibi Fiatın yeni çıkacak aracından izler taşımaz Alfaya özgü farklı bir araç olur

  2. 3 serisi neki alfa romeonun yanında bmw mercedes ve vw grubu halkımız tarafından abartılıyor ve ne yazıkki bayiler dahi bunn şımarıklığında

  3. 159 da hala güzel. Tasarımı özgün yaparlarsa gerçekten süper oluyo. ama gulietta gibi fiat direksiyonuyla olmaz o iş.

  4. Alfa güçlü geliyor sevindirici haber:) Zamanında e46 yerıne 156 alanlar bilirler Alfa yı.Başka söz söylemeyeceğim;)

  5. Tasarımı, yukarıdaki resmin aynısı olsun almayan ne olsun:) Ancak, sadece benzınlı motor olursa ve yüksek satış rakamı ile gelirse eğer, beklenen satışı yine yapamayabilir…

    1. Dizel motor geleceğini okumuştum ama 2.2-litre motor hacmine sahip olacaktı yanlış hatırlamıyorsam. Ülkemiz için ölü doğar maalesef.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu