Haberler

Arazi kedisi




Jaguar, insanları kendisine hayran bırakan F-Type, XE ve XF modellerini tanıttıktan sonra F-Pace arazi aracı ile de oyunun kurallarını değiştirmeye kararlı görünüyor.

Jaguar markasını asil İngiliz duruşu ve tasarım anlayışı ile sadece otomobil üreten bir marka olarak biliyorduk. Artık SUV üreterek rekabeti oldukça kızıştırmaya kararlı. F-Pace, tasarım olarak Range Rover Evoque ile benzerlikler taşıyor. Hint otomobil üreticisi Tata Motors’un Jaguar ve Land Rover markalarına sahip olması bu benzerliğin en büyük nedeni.

F-Pace, Range Rover Evoque’tan 40 cm daha uzun. Araçta 3 litrelik V6 silindirli 340 beygir güç üreten motorun kullanılması planlanıyor. Hibrit ya da sadece elektrikli motora sahip olup olmayacağı konusu belirsizliğini sürdürüyor.

F-Pace’i kasım ayında IAA fuarında bütün detayları ile gösterdikten sonra 2016’nın ilk çeyreğinde piyasaya sürmeyi planlıyorlar.

https://youtu.be/03Dj050Yix0

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu