Haberler

Assen’de Türk rüzgarı




2015 Dünya Supersport Şampiyonası’nın Hollanda’nın Assen pistinde gerçekleştirilen 4. yarışını Türkiye’nin gururu Kenan Sofuoğlu kazandı.

Yarışa 2. sıradan başlayan ve bir süre pozisyonunu koruyan Kenan Sofuoğlu, yarışın sonuna kadar Jules Cluzel ile yakın mücadele içerisinde oldu. Özellikle son turlarda iki sürücü birbirlerine oldukça yakın mücadele sergilediler. Son viraja girerken Sofuoğlu bir ara geçiliyor gibi olsa da pozisyonunu korudu ve damalı bayrağı ilk sırada gördü. İkilinin mücadelesinin ardından ikinci sırada kalan Cluzel, kızgın bir şekilde yarışı 2. sırada tamamlarken podyumu tamamlayan isim Carl Smith oldu. Smith bir ara zaman kaybetse de art arda hızlı turlar atarak son bölümde yavaşlayan Jacobsen’i geçmeyi başardı.

Kenan Sofuoğlu, Aragon’un ardından Assen’de de kazanarak art arda 2. zaferini kazandı ve şampiyonadaki liderliğini pekiştirmiş oldu.

toprak_razgatlıoglu_assen_s600cc

2015 Avrupa Superstock 600 şampiyonasında mücadele eden Türkiye’nin yeni gururu Toprak Razgatlıoğlu, sezonun Hollanda’nın Assen pistinde gerçekleştirilen 2. ayağında da kazanan isim oldu.

Sezonun Aragon’da gerçekleştirilen ilk hafta sonunda 2 yarışı birden kazanan ve bu hafta sonu pole pozisyonunda olan Razgatlıoğlu, bugün gerçekleştirilen yarışta da damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Böylece Razgatlıoğlu, Superstock 600’dek atıldığı 4 yarışın 4’ünü de zaferle tamamladı.

Toprak Razgatlıoğlu’nun Superstock 600’de kazanmasının ardından Kenan & Toprak ikilisi art arda iki yarış hafta sonundan zaferlerle ayrılmış oldu.

toprak_assen_leaderboard_stock600cc

Kaynak: trf1.net

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu