Haberler

Baskıya dayanamadı




Aston Martin, Şubat ayında tanıttığı Vantage GT3 modelinin ismini sessiz sedasız bir biçimde Vantage GT12 olarak değiştirdi.

GT3 denilince 911’den dolayı ilk akla gelen marka olan Porsche, Aston Martin’in bu seçiminden memnun kalmayarak İngiliz firmasına bu isimle alakalı yaşayabileceği hukuki sorunlarla alakalı bir nevi ültimatom vermiş. Bunun sonucunda Aston Martin yetkilileri, tazminat davası ve imaj kaybı düşüncesiyle modelin ismini GT12 olarak değiştirmeyi uygun görmüşler. İsim değişikliği ile birlikte GT3’ün orijinal videosu da yayından kaldırılırken, GT12 isminin kullanıldığı daha uzun ve yepyeni bir video ise çok kısa bir süre önce sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmaya başladı.

Şubat ayında eski adıyla da sitemizde tanıttığımız Vantage GT12’nin kalbinde, 600 PS (591 BG) güç ve 625 Nm tork değerine sahip 6 litre V12 motor bulunuyor. 1565 kg’lık ağırlığıyla V12 Vantage S’den 100 kg daha hafif olan yapısıyla göz dolduran model, 0’dan 100 km/s’lik hıza sadece 3.7 sn’de çıkarken, 297 km/s’lik maksimum hıza sahip.

Şimdiden siparişlerin alındığı GT12’yi 100 adetle sınırlı sayıda üreteceğini belirten Aston Martin, modelin ABD ve Çin’de ise satışa sunulmayacağını açıkladı.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu