Haberler

Bu Koreli’ye neler oluyor?




Nürburgring’de gizemli bir Kia cee’d prototipi test edilirken görüntülendi. Kia, Cenevre Otomobil Fuarı’nda GT modeline çıkmadan sportif bir görünüm elde etmek isteyen cee’d müşterileri için GT Line versiyonunu ürün gamına eklemişti. Bir çok yenilikle beraber gelecek bir makyaj operasyonu Kia’nın gündeminde ve Ring’de görülen bu prototip makyajla gelebilecek ilgi çekici bir modelin habercisi niteliğinde. Dışarıdan 5 kapılı cee’d ile aynı gözüken otomobilin iç mekanında ise Recaro spor koltuklar ve bir roll cage görülebiliyor, ayrıca ön konsol tamamen gizlenmiş durumda. Hyundai i30 Turbo’da kullanılan 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla gelecek makyajlı Cee’d GT modeli için büyük yenilikler üzerinde çalışılıyor olabilir.

Makyajlı cee’d büyük ihtimalle Eylül ayında yapılacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, cee’d GT Line’da görev yapan 3 silindirli 1 litrelik turboşarjlı bir üniteyle karşımıza çıkacak. Bu motor 120 PS güç üretirken 172 Nm’lik bir tork değerine sahip. Bunun yanında sıkça karşımıza çıkan 1.6 litrelik CRDI dizel ünitenin güncellenmiş hali de 133 PS güç ve 285 Nm tork ile makyajlı otomobilde yer alacak. Bu iki motorun yanında 1.2 litre 140 PS’lik T-GDI motorun da eski 1.6 litrelik atmosferik ünitenin yerini alması gibi bir ihtimal de söz konusu.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu