Haberler

Bugatti saltanatı sürecek




Üretimi durdurulan rüya araba Veyron’un yerini alacak yeni Bugatti, Nurburgring’de turlarken görüntülendi. Cenevre’de final versiyonu sergilenen Veyron Super Sport’un, Son Veyron olduğu Bugatti tarafından açıklanmıştı.

Çekilen videoda, ilk önce bir Lamborghini Aventador görülüyor. Birkaç saniye sonra Veyron’a oldukça benzeyen başka bir Bugatti, Aventador’a göre oldukça yavaş giderek kameranın önünden geçiyor. Bir değişiklik olmuyor ve bu araç, sonraki turlarda da oldukça yavaş geziniyor.

Veyron’un yerini alması beklenen yeni Bugatti’nin adı, Chiron olacak. İngiliz Dergisi Autocar’ın raporuna göre yeni Chiron, 8.0 litrelik 14 silindirli çift turbolu bir motora sahip olacak. Yaklaşık olarak 1500 beygir güç ve 1500 Nm tork ile, Bugatti’nin yeni oyuncağının F1 arabalarını bile utandıracağı iddia ediliyor.

Chiron’un, Veyron’daki gibi 1500 Nm torka sahip olması kafaları karıştırmasın. Çünkü Chiron’da kullanılacak olan parçalar %92’i oranında, yeni veya Veyron’daki parçaların modifiye edilerek geliştirilmişi olacak. Somut olarak ifade edersek Chiron, 0’dan 100’e Veyron’dan yarım saniye daha az sürede, yani 2 saniyede çıkacak. Son hızı ise yaklaşık 288 mph (468 km/h) olarak öngörülüyor.

Performansı dudak uçuklatacak olan Chiron’un bir başka hedefi de var. Bugatti’nin isteği, bu canavara 100 kilometrede ortalama 20 litre yaktırabilmek. Veyron’da ise bu değer 100 kilometrede 23.1 litre.

Chiron’un bu yılın sonunda tanıtılabilme ihtimali olsa da Volkswagen’in tepesindeki adam olan Ferdinand Piech’e göre, bu aracın üstünde daha çok çalışmaları gerekiyor. Yeni Bugatti için 2016’yı beklememiz gerekebilir.

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Yakit tuketimi icin ACT filan yapsalar ya, ayrica 14 silindir nedir amac ne, yine 2 ton olacak

  2. Neden videoların altında yer alan reklam bağlantılarında hristiyanlıkla ilgili reklam çıkıyor? Bir dinin reklama alet edilmesi veya kullanılması hoş ve etik değil. Bu sizle ilgili değil biliyorum google kafasına göre reklam veriyor ama çok dikkat ettim bu siteden başka bi yerde böyle bi şey hiç denk gelmedi. Benim gibi sorunu olan başka biri var mı merak ettim

      1. Öyle olduğunu biliyorum ama hiç o şekilde bi arama yapmadım veya öyle bi linke tıklamadım üst üste çıkması da hayret verici o yüzden paylaşmak istedim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu