Haberler

Buraya kadarmış




Peugeot’un en tepesindeki isim, artık RCZ için doğrudan halef sayılabilecek bir model hazırlamayacaklarını duyurdu.

Bu seneki Shangai Motor Show’da konuşan CEO Maxime Picat Autocar’a verdiği demeçte, “RCZ’yi seviyorum. Ancak, asıl kemik kadromuzu oluşturan modellerimize yoğunlaşmamızı istiyorum. “ sözlerini dile getirdi. Ayrıca, niş modelleri takip etmenin premium markalara yakışacağını, böyle bir çabanın kendileri için sadece bir avuntu olabileceğini belirten Picat, “Eğer sana toplam satış değerimizin %95’ini ve karımızın %100’den fazlasını en önemli 13 otomobilimizden elde ettiğimizi söyleseydim, sen de bunun ne kadar gerekli olduğunu anlarsın.” kelimeleriyle neden bu seçime yönelmeleri gerektiğini özetledi.

İlk olarak 2009 yılında yollarda görünen ve 2012’de ufak bir makyaj operasyonu geçiren RCZ, R versiyonuyla 1.6 litre hacmindeki turbo beslemeli motordan 260 beygir güç üreterek marka tarihinin en güçlü üyesi sıfatını almıştı.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Koskoca Peugeot’un CEO’su fakir fakir konuşmuş spor araba yapmak bizim neyimize diye. Tamam üretmeyecek olabilirsin ama böyle ezik ezik konuşmak nedir yahu. Şirket ortaklarının yerinde olsam anında kapının önüne koymuştum.

    1. Ezik felan değil piyasa şartı neyse onu konuşmuş adam. Ayrıca bu arada Citroen DS serisiyle daha premium bir yapıya bürünecek, asıl heyecanlı haberler orada. Kaz gelmesi için tavuğu feda ediyorlar yani.

  2. Arkadaşlar rcz cok sevdigim bir arabadır malzeme kalitesi olsun peugeotun diger otomobillerine kiyasla cok ustte bir yerde motor okadar verimli olmasada gercekten cok ustte bir araba ancak satislarda rakiplerinin gerisindeydi bizim icin kotu marka icin yerinde bir karar olmus ancak anlamadigim sey su; bu araba artik uretilmeyecek mi ? Yoksa r versiyonu gibi guclu versiyonu mu satilmayacak ?

    1. 1.6 THP ünitelerle satışta rcz. THP gibi bir motorun verimli olmadığı kanısına nasıl vardın?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu