Haberler

Çıtayı yükseltiyor




Opel, 2015 yılının ilk üç ayında 280 bine yakın otomobil satışı ile Avrupa’daki yükselişini hız kesmeden sürdürüyor.

Opel, Avrupa pazarlarındaki büyümesini devam ettiriyor

• 2015’in ilk üç ayında 8.500 adetlik artış

• Artan Pazar payı, 11 Avrupa pazarında Pazar payı artışı

Opel, 2015 yılının ilk üç ayında 280 bine yakın otomobil satışı ile Avrupa’daki yükselişini hız kesmeden sürdürüyor. İlk gelen rakamlara göre bir önceki yılın aynı periyoduna kıyasla dikkati çeken bir yükseliş gerçekleşti. % 3.1’lik artış anlamı taşıyan 8.500 adet daha fazla satış.  Opel ve İngiltere’deki kardeş firması Vauxhall bu sonuçlarla Avrupa genelindeki ortalama yüzde 2,8’lik artışın üzerinde bir artışı gerçekleştirmiş oldu. Opel 2015’in ilk çeyrek diliminde yakaladığı bu satış adetleri ile 2013 ve 2014 yıllarından bu yana istikrarlı şekilde devam eden artış trendini sürdürerek Avrupa genelinde yüzde 5.83’lik bir pazar payına ulaştı.

image_00006663_1_eh2nqovnrk66w

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik; “Avrupa’daki 11 ülkede pazar payı ve satışlarını artırmayı başaran Opel İngiltere, İspanya, Polonya ve Türkiye gibi geçen yılın aynı dönemlerine göre daha yüksek satışların gerçekleştiği pazarlarda sunduğu yeni ve çekici ürün ve motor portföyü ile daha iyi performans göstermeyi hedefliyor.” dedi.

Almanya’da üst üste iki yıldır yılın 4×4 ödülünü kazanan MOKKA’nın Avrupa’daki sipariş âdeti 340 bine ulaştı. Opel, MOKKA modeli ile özellikle İtalya ve Almanya pazarlarında oldukça başarılı sonuçlar elde ediyor. Ev sahibi ülke Almanya’da ilk üç ayda 51 bin âdetin üzerinde Opel MOKKA modelinin trafiğe kaydı gerçekleşti. Aynı dönemde Opel’in Almanya pazarındaki pazar payı yüzde 6.8’e ulaştı.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. opel satış oranını geçen yıla oranla arttırdı çünkü geçen yıl satışları çok düştü.. yanıltmaca yapıyorlar kendilerince… 2013 yılı toplam satışı 55719 adet, 2014 toplam satışı 39255 adet.. yani % 29.5 azalma var.. kaynak ODD

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu