Haberler

Ege hazır




Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan EGE RALLİSİ, 11-12 Nisan 2015 tarihinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından İzmir‘de gerçekleştirilecek. İzmir Valiliği ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği organizasyon Forum Bornova, Ramada Encore Hotel ve Kentvizyon Ströer sponsorluğunda düzenlenecek.

İlk kez 1990 yılında mahalli olarak düzenlenen ve 1991 yılından itibaren Türkiye Şampiyonası’na dahil ulusal statüde koşulan Ege Rallisi, bu yıl 25.kez organize ediliyor.

11 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 13.30’da Forum Bornova AVM’den başlayacak olan Ege Rallisi’nde ralli merkezi olarak bu yıl da Ramada Encore Hotel kullanılacak. Organizasyonun show standları, servis alanı ve aktiviteleri de her yıl olduğu gibi yine İnciraltı Kent Ormanı otopark alanında olacak.

Sezonun ilk rallisinde ekipler, 2 günlük büyük organizasyonda Beyler, Efemçukuru ve Çatalca güzergahlarında 11 özel etapta mücadele edecekler. 11 Nisan Cumartesi akşamı ise, günün son etabı olarak geçilecek olan İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’nde kozlarını paylaşacaklar. Pistteki heyecan saat 18:30’da mahalli katılımcılarla başlayacak, ardından 19:25’te historic araçlarla devam edecek. Saatler 19:55’i gösterdiğinde ulusal yarışmacıları ağırlayacak olan seyirci özel etabında, Apeks Masters Drift Serisi pilotları da piste çıkarak özel hazırlanmış drift araçları ile yapacakları gösterilerle adrenalini daha da yükseltecekler.

12 Nisan Pazar günü 09:00’dan itibaren direksiyon başına geçecek olan ekipler, 6 özel etabın ardından saat 16.45’ten itibaren Ramada Encore İzmir önündeki finiş podyumuna ulaşabilmek için ter dökecekler. Yaklaşık 60 aracın start alması beklenen Ege Rallisi’nde, ekipler 2 gün sonunda 545 km uzunluğundaki asfalt parkurun, 125 km’sini özel etap olarak geçecekler.

Kaynak: Tosfed

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu