Haberler

Göğsümüzü kabarttı




Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler, 26 Nisan Pazar günü Macaristan’da yapılan CIK FIA Central East Europe Zone Championships ilk yarışında 2.olarak bu sezon Avrupa Arenasındaki zirve istikrarını sürdürdü. 1071 metrelik Pannoniaring pistinde gerçekleştirilen yarışlar müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Organizasyonun başından itibaren sürekli ilk üçün içinde yeralan temsilcimiz, 18 turdan oluşan yarı final yarışını, Avusturyalı pilotlar Mick Wishofer ve Daniel Machacek’in ardından 3.sırada bitirdi.

Birbirinden iyi pilotların start aldığı 22 turluk final yarışı ise görülmeye değerdi. Birinciliği hedefleyen ve start anından itibaren atak bir pilotaj sergileyen Berkay Besler, ikinciliğe yükseldi. Milli Sporcumuz, lider Wishofer’ı sürekli baskı altında tuttu. İzleyiciler, yarışı Berkay’ın kazanacağını düşünürken, genç sporcumuz 16,39,847’lik derecesiyle birinci olan Avusturyalı pilotun ardından birkaç salise farkla ile ikinciliği elde etti. Niki Kresse ise podyumun üçüncü basamağında yeraldı.

4 ayaktan oluşan CIK FIA Orta Doğu Bölgesi Avrupa Şampiyonası ilk yarışı sonunda Berkay Besler genel klasmanda 2.sırada yer alıyor.

Kaynak: Tosfed

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Tebrikler Berkay, Başarılarının devamını dileriz, Ümit Ülkü de Başarıları ile gururlandırıyor bizleri.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu