Haberler

Her şeyden daha da fazlası




New York’ta şu sıralarda gözlere gerçek anlamda hitap edebilecek bir SUV tanıtıldı. Yeni Outlander markanın yeni tasarım dilinin bir ürünü. 2012’den beri son nesli piyasada olan Mitsubishi Outlander oldukça heyecan verici görünüyor.

New York Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan Outlander’ın bir GT versiyonuydu, haliyle gözümüzü şenlendirecek detaylar ile aksesuarlarla bu güzel tasarım daha da zenginleşti desek yanlış olmaz. 3.0 litrelik V6, 6B31 kodlu motordan gücünü alan Outlander 225 beygir güç üretirken 291 Nm tork sağlayabiliyor. Dört tekerlekten çeker sistemine tamamiyle aktarılan bu gücü 6 ileri otomatik bir şanzıman iletiyor.

Bu arada fuarda tanıtılan Avrupa versiyonları için ancak Amerika versiyonuyla donatılmış bir modeldi. 2016’da Avrupa’da pazara giriş yapacak yeni Outlander’ın tüm donanımlarında, Avrupa pazarı için 2.4 litrelik bir motor güç verecek. Kuzey Amerika’ya göre hacimde düşüklüğe gidilmesinin nedeni büyük ihtimalle emisyondan olsa gerek. 4J12 kodlu bu motor sadece 166 beygircik üretebiliyor ve 219 Nm tork sağlıyor. Bu kadar yüksek hacimden neden böyle düşük bir güç çıkışı alındı Japon mühendislere sorulması gereken bir konu.

Yazının başında da belirttiğimi gibi Mitsubishi’nin yeni tasarım ürününün ilk örneği olan yeni Outlander ilhamını Gundam adlı robottan almış. Makyaj öncesine göre hatlarının belirgin bir şekilde değiştiği ve olması gerekene ulaşılan Outlander, bu tasarımla satış rakamlarını kesinlikle artıracak. Yeni tampon tasarımları, yeni far grubu, yeni bagaj kapağı, ön ve kuyruk hatlarında gidilen değişikliklerle makyajdan da öte bir değişiklik olduğu açık.

‘Dinamik Kalkan’ tasarım diliyle yeniden doğan Outlander kabuğunda orta sınıf crossover SUV gibi görünse de, buz dağının görünmeyen kısmında mühendis ekibi modelde önemli iyileştirmelere gitmiş.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu