Haberler

HotHot Hatch




C segmenti bir hot hatch’e el uzatmamış Peugeot, şimdi bir bombayla karşımıza çıkıyor. Tanıtılan 308 R Hibrit Konsept modelinin sınıfında oldukça ses getireceği aşikâr.

Peugeot’nun RCZ R modelinden bildiğimiz 270 beygir üreten şaşırtıcı 1.6 THP motor, bu modelde yalnız bırakılmamış ve elektrik motorlarıyla takviye edilmiş. Biri önde biri arkada olan ve altındaki akslara bağlı 115 beygir güç üreten 2 adet motorla beraber toplam güç sınırları zorluyor. 500 beygir güç ve 730 Nm tork değerleri verebilen model, 0’dan 100 km/sa hıza yalnızca 4 saniyede ulaşıyor. Son hızı ise saate 250 kilometrede sınırlandırılmış.

İçinde barındırdığı muazzam güç, dış tasarımda da değişikliklere yol açmış elbet. Her yerinden agresiflik fışkıran gövdesinin yanı sıra; onu kaslı gösteren hava girişleri, büyük çamurlukları, jantları ve bagajın üstündeki rüzgarlığı albenisini arttırıyor. AWD(tüm lastiklerden çekiş) sistemine sahip modelde 4 farklı sürüş modu yer alıyor. ZEV modu aracı tamamen elektrikle çalıştırıyor. Sakin sürüşte sadece arkadaki motoru kullanan sistem, gaza basılma şiddetine göre ön motoru da devreye sokabiliyor.

Bir sonraki seçenek olan yol modunda otomobil 300 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. Benzinli motoru tam kapasite çalıştıran sistem, hızlanmalar sırasında arka elektrik motorundan da destek oluyor. Tam güce geçmeden önceki basamakta ise Track modu bulunuyor. 400 beygir güç ve 530 Nm torku benzin motoru ve arkadaki elektrik motorundan alan sistem, hızlanmalar için bu kez ön elektrik motorun yardımına başvuruyor. 500 beygir gücün tamamını hissetmek isterseniz eğer Hot Lap modunu seçmeniz gerekiyor.

Maalesef bu modelin üretimi konusunda kesin bir şeyin söylenmese de, bu yıl içerisinde 270 beygir güç ve 330 Nm tork değerlerine sahip 1.6 THP motorlu 308 R modelinin üretilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. opel astra’ya getirecek opc 1.6 280 bg. Asıl o bomba olacak gibi. yine 400 nm civarı bir tork olursa muazzam olur. Merakla bekliyoruz opeli. Bununda elektrikli olmasından ötürü tr’ye 200-250 bin cıvarına gelirse şaşırmayın. Ama 150 gibi olursada kesinlikle kapış kapış gider bu.

  2. 200 bin TL den aşağı gelmez herhalde bu. 10 sene sonra yine sahip olamıyorum. ben B sınıfı hot hatch lere bakmaya devam edeyim bari.

  3. opel opc ile bu aracı kıyaslamak da nasıl bir kafa anlayamadım farkında değilmisiniz araç 500 hp. supersportların gücüne yaklaşan bir güç bu 0-100 değeri rs6 kadar iyi.

    mini cooper jcw 1.6 motordan 211 hp alıyor gıdıklayınca 260 falan olup pistte porsche ye kafa tutuyor, bunlar fabrikada gıdıklamışlar 270 hp çıkarıyorlar rcz modelinden. beğeniyorum o modelleri ama bu başka bişey olmuş bildiğin “king kong” la bu.

    o kadar güc üretecekse araç el yapımı olmalı veya nissan gt-r da olduğu gibi çok üstün bir seri üretim montaj fabrikası kurmaları lazım.

  4. elektrik motorlu bir araç olduğu için o değerleri yakaladığını ve elektrik motorları gücü kestiğinde torkun 730 da kalmayacağını unutmayalım yine de muhteşem bir araç yapmışlar bakalım şase aerodinamik aynı mükemmelliği yakalayabilecek mi 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu