Haberler

Hyundai’nin böceği




Hyundai, Seul Motor Show’da CUV(crossover utility vehicle) segmenti oyuncularından olan Enduro konseptini tanıttı.

Günümüz SUV otomobilleri ile ralli motosikletlerini harmanlayarak büyük ve kalabalık şehirler için özel bir otomobil ortaya çıkardıklarını belirten Hyundai, çamurluklarda ve tamponlarda kullanılan siyah renkli plastik eklentiler ile birlikte Enduro için “Büyük Böcek” yakıştırmasını yapıyor.

Özel olarak geliştirilmiş süspansiyonlarla birlikte yüksek bir yapıya sahip olan model, LED aydınlatmalar ile dikkat çekici bir tasarım anlayışına sahip. Kapılar açılınca ortaya çıkan basamaklar sayesinde tavana daha rahat yüklemenin yapılabileceği belirtilen otomobilde ayrıca C sütününda bulunan hava yarığı sayesinde hava direnci de azaltılmış.

Enduro’nun kabini ile alakalı herhangi bir fotoğraf paylaşılmazken Hyundai’den gelen bilgiler, sürüş esnasında dikkati dağıtmayacak bir gösterge ve kontrol gurubunun kullanılacağı yönünde.

Uzunluğu 4271 mm, genişliği 1852 mm, yüksekliği 1443 mm ve aks mesafesi 2650 mm olarak açıklanan HND-12 Enduro konseptinde 2.0 litre turbolu benzinli bir motor kullanılırken bu motor gücünü yedi ileri çift kavramalı şanzıman ile yere aktarıyor.

Hyundai, Enduro konsepti ile alakalı daha fazla detay vermekten kaçınırken üretim modelinin tanıtılan modele ne kadar benzeyeceği ise merak konusu.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. çok fena olmuş bu.. o tampon çıkıntılarını biraz düzeltip hiç bozmadan sürsünler piyasaya, birde dizel otomatik koy. sonrada yaz beni alıcılar listesine 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu