Haberler

İkinci ele ilgi büyük




Sıfır araç fiyatları el yakıyor. Gerek döviz fiyatlarındaki yükseliş, gerekse ÖTV artışı bu araçlara olan ilgiyi azalttı. Vatandaş tercihini ikinci elden yana kullanıyor. Ancak temiz araç bulmak ise neredeyse imkansız.

Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar ikinci el araçlara ilginin yoğun olduğunu söyledi. Vatandaşın sıfır araç alacak gücünün olmadığını belirtti.

Hazar ikinci el araçlara taleplerde, ilkbaharla adeta patlama yaşandığını anlattı. Ancak vatandaşın aradığı araçların temizini bulmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

Rasim Hazar temiz ikinci el araç bulmanın zor olmasından dolayı, olan araçların da fiyatlarının yükseldiğini, bunun piyasayı etkilediğini belirtti.

Ucuz olmasından dolayı TOFAŞ’ın Doğan, Şahin modellerinin tercih edilğini belirten Hazar, 5 bin liralık aracın fiyatının 9-10 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

Kaynak: Haberler.com

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Milletin fırsatçılığı demiyor da hala dövizle alakalı diyorlar yahu sanki biz dolarla araç ithal ediyoruz…

  2. Oto-koop başkanının yaptığı geyiğe bak. “Piyasada temiz araç yoh yau” ne olsun tramer sorgusu mu kaldırılsın? Km ile oynamak serbest mi olsun ne olsun aq?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu