Haberler

Japon devinden büyük sürpriz!




Honda ‘Civic Concept’ aracını sürpriz bir şekilde görücüye çıkardı.

Japon üretici, ‘New York Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni konseptiyle adeta fırtına etkisi yarattı. Honda’nın onuncu nesil ‘ultra-sportif Civic Concept’ adını verdiği aracı, 2016 Civic için önemli tasarım ipuçları barındırıyor. Sedan, Coupe, Si, Hatchback ve Type R versiyonlarında üretilecek olan ‘2016 Civic’ aracı, Honda’nın yeni konseptinden ilham alınarak üretilecek.

‘Ultra-sportif Civic Concept’in fotoğraflarına bakacak olursak, modelin uzatılmış bir kaputa, daha kısa bir ön çıkıntıya, daha uzun bir dingil mesafesine ve daha alçak-geniş bir gövdeye sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca aracın daha kısa bir bagaja, daha belirgin çamurluk kemerlerine, daha kaslı görünen hava girişlerine ve yeni LED farlarına sahip olduğu da gözlerden kaçmıyor. Bunların yanında, Honda’nın imzası niteliğindeki Flying H ızgarası da aracı oldukça sportif bir görünüme kavuşturuyor.

Aracın en dikkat çekici kısmına yani arka tarafına geçtiğimizde ise bizi üzerinde üçüncü bir fren lambası yer alan sabit spoiler ve birbiriyle bağlantılı LED arka stoplar karşılıyor. Bu sportifliği merkeze yerleştirilen altıgen egzoz borusu tamamlıyor.

Bilindiği kadarıyla ‘2016 Civic’te 1.5 litrelik VTEC Turbo ‘direkt enjeksiyonlu’ motoru kullanılacak. Bu motorun 6 ileri ‘short-shifting’ şanzımanı veya geliştirilen CVT şanzıman ile kombin edilmesi bekleniyor.

Aracın geniş bir güvenlik-destek sistemleri yelpazesi ile satışa sunulması bekleniyor. Bu sistemler;

– Adaptif Cruise Kontrol

– Şerit Takip-Terk uyarı sistemi

– Çarpışma ikazı sistemi

– Çok açılı arka görüş kamerası

Yeni nesil Honda Civic, önümüzdeki sonbaharda Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulacak.

 

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Type-R gibi değiştirirler seri üretime geçirince. boşa ağzımızın suyu akmasın.

  2. bu gösterilen görsel olarakta gırtlak dolusu olan tabiki Türkiyeye bu cupe typeR versiyonu gelirse vergi politikası sebebiule aşırı pahalı olacaktır fakat 1.5 turbo vtec te bu görsellliğin sunulması satışları tavan yaptırır

  3. 1.5 turbo vtec, short shifting şanzıman. Honda “hater” ları , hala atmosferik kullanıyor diye demediğini bırakmıyordu honda’ya. Bakalım şimdi ne bulacaklar ?

  4. off o stop lambası ne oyle 😀 beyler hiç heves etmeyin type-r’ın consept modelindeki fantastik stop lambaları seri üretimde gelmedi bu da gelmeyecek oraya eski stop lambasının düzenlenmişini koyacaklardır bu güzelim consepti b*k edecekler nasıl mı? bakın şimdi, bu arabayı kafanızda 4 kapı yapın, alt body kiti normal bir body kit ile değiştirin anca type-r modelinde gelir, yan camların aliminyum çitasını çıkarın o opsiyon olacaktır, o farlar led gelmez 1.5 motorda onu da çıkarıp halojen koydun mu ne kaldı geriye?? jantlar kaldı evet onları da 16′-17′ yap sonra egzoz type-r modeli için olduğu belli 1.5 için çıkar onu ekle oraya iki tane küçük su borusu tamamdır muthiş conseptimiz başarıyla b*k edilmiştir güle güle kullanınız. 😀 😀

  5. Bizler neden böyle can alıcı renklere sahip olamıyoruz. Varsa yoksa siyah-beyaz-gri. Beşiktaşlıyım ama içim kararıyor 🙂

  6. Tasarıma lafım yok, eyw çok da güzel olmuş ama bir fd6 civic sahibi olarak şu concept tasarımının 2008 gibi gösterilmesini beklerdim ki 2010 da falan piyasaya sürülsün, 2015’te değil. Biraz geriden geliyor niyeyse.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu