Testler

Kentsel Dönüşüm: BMW X3 sDrive20i




  • Motor: 1592 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 170 hp @ 5000 – 6000 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1400 – 4400 d/d
  • Şanzıman: 8-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 9,3 sn
  • Son hız: 204 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 11 litre/100 km
  • Ağırlık: 1755 kg
  • Bagaj hacmi: 550 litre
  • Fiyat: 210.000 TL

Malzeme kalitesi
Arka yaşam alanı
iDrive
Bagaj
Motor
Şanzıman

– Konfor
– Direksiyon
– Rüzgar sesi

 

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

83 Yorum

  1. Tek Çare Kepçe 😀 baya zorlu bir test olmuş arkadan itiş arabayla bir daha kimse araziye girmez herhalde

  2. and abi şanzımanla ilgili olarak hani 420d deki şanzımandan bahsediyon ama abi mesala o şanzıman araçların opsiyon listesinde spor şanzıman veya vites pedallı olarak olarak geçiyor ama sadece 420d standart sunuluyor diğerlerinde dediğim gibi opsiyone olarak sunuluyor diye biliyorum

      1. Redline a giriyor, daha cok devir ceviriyor vites topuzu degisiyor ve launch control geliyor

  3. O paraya yarı yarıya yakan 3.20 diizel alırım estroil mavi veya kırmızı. Tabi o kadar param olursa. Ortalama 11 diyolarsa 15 yakar o araç. Gerek yok o kadar para verip bide hergün benzin almaya gitmeye 😀

  4. bence yakıtı gayet normal arkadaslar f30 320i aynı motor ama 320i’ye göre 200 kilo civarı daha ağır x3 ortalama 10-11 litre civar yakıyor and abi öyle diyor teste f30 320i ortalama 8 litre civarı bide karoser farkıda var bide vergi avantajı hafif suv için arazi değil kesinlike ama köy yolları sartlar gibi kullanılabilir bence cok iyi fiyat 160 bin tl’den baslıyor cam tavanı cıkar deri koltuğu cıkar 170 180 bine orta opsiyonlu bi paket alırsın en büyük rakibi q5 mercedes glk ama vergi ve yakıtı aynı nerdeyse ve bu kadar oturaklı değil onlarda ve bu fiyatta değil kesinlikle vergide var 2 kat daha fazla

  5. Hayır arkadan itiş tutkunuyuz da bir SUV’ u niye arkadan itiş yaparlar ki amaç ne arazi mi, sportiflik mi? Araziyse niye 4×4 değil sportiflikse niye SUV ilginç. X serilerinin hepsi bana kalırsa arazi yapılacaksa direk 4×4 alınmalı.

    1. X serilerinin hiçbiri araziye çıkmaz onlar asfalt delikanlısı gerçi bu asfaltta da hızlı değil ve 1800 kilo 😀

    2. SUV denilen şey arazi değil ki zaten, şehir içinde yüksek araba keyfi yaşamak gibi bir şey. Zaten 4×4’ü geçtim en azından kilitli diferansiyel olsa çok rahat çıkardı oradan geriye doğru.

      1. Senin bahsetteğin şeyin tanımı crossover. SUV sınıfında Land cruiser, Pajero, Range rover, Defender, Wrangler, Outback, Forester gibi araçlar bulunur. Ben X6 ve Q7 yi bile SUV sınıfına koymam onlar arazide kurtlar sofrasında süs köpeği, asfaltta ise mahallenin iri kıyım asi çocukları, her aşağı indiğinde oynanan oyunu bozan hergeleler, istenmeyen elemanlar. Bu tip araçlara neler daha neler saydırırım da engel yemeyelim 🙂

  6. hehe sonuna yeni baktım. and kardeşimizi kırkpınar’a alalım şahane peşrev çekiyor.

  7. Sport (S) konumunda veya Drive (D) konumunda, Kick Down Yaptığımız zaman, Aynı tepkileri sunar, fark yok aralarında, en küçük, uygun vitese geçer.!
    Sport (S) konumunda kullanırken, 2.000 Rpm düşmesinin nedeni Maximum Tork bandına çekerek ivmelenme etkisini (Sport) amacına uygun kullanması olarak düşünmekteyim. Maximum Torka ” 1400 – 4400 d/d ”

      1. 5000 – 6000 d/d maksimum beygir.
        Videoda and’ın söylediği 12:10 – 12:16 , bin 500 devirden 6 bin, 6 bin 500 devire Zaaart diye çeviriyor.
        Maksimum beygir bandına yakın olmak istiyorsan, gaz pedalını sonuna kadar indirmen gerek, Sport modda kullanırken 4 ile 5 bin devir civarı vites geçişleri mevcut.
        Maksimum beygir bandı 5 bin 6 bin devir, Sportta 4 ile 5 bin devirde vites geçişi yaptığı için maksimum beygir gücüne yakın ve maksimum tork içerisinde ivmelenmeyi sağlamakta, daha nerede olmasını bekliyoruz ?

  8. 4:24’teki klimayı basılı tutunca tamamen kapatma olayı zaten vardı yahu. En azından 2014 1 serisinde var, diğerlerinde de olması lazım yani.

    Onun dışında güzel bir inceleme olmuş, elinize sağlık.

  9. ahahahah ne sünepe araç bu hiçbir vasıfı yok 😀 tamamen niteliksiz eleman tanımının karşılığı: X SERİSİ.

    Arazide Subaru forester’ın 90 km hız ile yardıracağı yerde yığıldı kaldı kepçe kurtardı yazarken bile gülüyorum 😀 😀 (forester turbo 2 litre olmasına rağmen 135 bin lira).

    Asfalt yolda diğer bmw ler gibi yürümüyor onlardan daha yavaş, daha çok yakıyor ve yanlamıyor. uzun yol için fazla gürültülü.

    Daha mantıklı araçlar var 210 bin TL fiyata.

    1. Ben de aynısını düşündüm. Hakikaten heybetli olması haricinde hiçbir özelliği, karakteri yok bu arabanın. 56 bin liraya Panda 4×4 var o bile çok daha karakterli ve özel bir araba. Şehirli, alışveriş seven kadın, çocuklu kadın arabası yerine eşe dosta BMW jipe biniyorum gösterişi yapmak isteyen insanlar için gibi geldi bana. Sahipleri de bu arabalara benziyor genelde. Vasıfsız…

  10. Geçmiş olsun abi o çamuru iyi bilirim hiç iyi anılarım yoktur benimde. Bir şey soracağım geri görüş kamerasını gösterirken Muhip’in annesinin jeep renegade’ini de gösterdin galiba değil mi?

    1. Öğrencimin komşusunun arabası o 🙂 Muhip herkese Renegade aldırıyo da kendi ailesinde kimsenin henüz Renegade’i yok

  11. eksileri ve fiyati agir basan bi araba, son derece “luks” olmus Turkiye sartlarinda

  12. İzlerken bir yandan güldüm bir yandan biraz üzüldüm ((: Yoğun emekler için teşekkürler.

  13. Video ortasında kesilmiş gibi oldu maceranın devamını ayrı video olarak mı koyacaksınız acaba? 🙂

      1. çamura saplanmalarda aracın paspasları veya bagaj zemini kauçuk olduğu zaman onları lastiğin altına yerleştirmek çok işe yarıyor ve temizlemekte kolay.

      2. testiniz çok güzeldi ama bişey söylemek istiyorum, f10larda da HIZ SABİTLEYİCİ standart olması lazım 😀

  14. yazık bu arabaya bu kadar para verilmez devlete vergi vermek isteyene lafım yok tabi.

  15. EFSANE TESTLER ARASINA GİRER ABİ SONDA ÇOK GÜLDÜM BİRŞEYE İHTİYACIM VARMI??? 😀

  16. son bölümde çok eğlendim 🙂 ix30 mu ne o teste de yazmıştım benzer koşullarla çok cebelleşiyorum transit connectle diye. köylülük durumları işte de daha hardcore olarak peder arıcı olmasından dolayı transit pikapla mecburen giriyoruz böyle yollara, özellikle kasa boşsa saçma sapan yerlerde sarıyor araba. etraftaki köylerden tanıdıklar gelip çekiyor traktörle falan. neyse bir iki öneri vereyim.

    fantazisine giriyorsun böyle ortamlara, kalana kadar dert yok da kalınca dert 😀 sürüş olarak tek yapılacak böyle zeminlerde hızı düşürmemek ki olduğu yeri kazmasın araç, ancak o durumda da arazi kabileyti ölçülmüş olmuyor, sürüş kabiliyetleri devreye giriyor. zaten o sol ön tekerin o kadar batmasını engellemek imkaansıza yakın.

    run flat lastikler ne kadar işlevsel olur bu konuda fikrim yok ancak lastik havalarını azaltmak ufaktan bir genişlik verir, bazen kurtarır ama sonrasında inik lastiklerle petrole kadar ulaşması dert olur.

    bu tip testlere giderken ufaktan kazma kürek eldiven vs. rahatlık ekipmanının yanında lastiklerin altına sermelik bir şeyler bulundurun. karlı buzlu ortamlarda battaniye üstünde kaldırılan otobüslere denkgeldiniz mi bilmiyorum, muavin battaniyeyi toplayıp yardırarak hareket eden otobüse atlar falan 😀 bu mantaliteyle battaniye vs. sermek işe yarayabiliyor. sizin gibi ekipmansız koşullarda paspasları feda ederdim ki bir kaç kez ettim 😀 kaçuktu zaten yıkadım geçti 🙂

    ben sizin kaldığınız şekilde kalsam -o sol ön lastiği görünce- hiç ileriye zorlamazdım aracı. taş dizmek güzel fikir ancak lastik sararken altına biraz taş vs. çekebilsin ki ilk tutuşu alsın. o taşları hatta odunları lastiğin dibine olabildiğince sıkıştırmak (yapmışsıdır belki, videodan net anlaşılmıyor) biraz daha şansı arttırırdı.

    lastiklerin altına sermek için bim vs de 15 liraya satılan paspas setlerinden alıp bagaja atabilirsiniz, rulo kauçuk bulursanız iki tane 50-60cm ye 5 metre civarı kestirirseniz bayağı ray gibi de kullanabilirsiniz. çok ince olmamalı ki toplanıp ücibik şekillere girmemeli.

    bambaşka bir konuda da eyyorlayıp kaçıyorum. ses sistemi kalitesi yorumlamana eyvallah, audiofil takıldığın dönemleri de biliyorum ki güveniyorum yorumlarına ancak kameralardaki mikrofonlar sesi çoook kompresyonluyor patlama çatlama duyulmama olması için, volume ü kökleyince ne kadar arttığını ancak yorumlarından ve konuşma sesinin kaybolmasından anlayabiliyoruz. ha ufaktan çatlama patlamalar duyulabiliyor, ona bakarak bozulma var mı diye yorum yapabiliyoruz da kameranın mikrofonundan da olabilir bu bozulmalar.

    müzikle uğraşıyorum, enstruman kayıt vs az çok bişeyler biliyorum. ses yüksekliği-bozulmadan çok araç içi akustiği, ses temizliği veeeee en önemlisi ekolayzır dengesine takık durumdayım. genel kitleye hitap etmek için günümüzdeki araçlar(ve ses sistemleri) eşşek gibi bas ve tiz veriyor, midler ve high/low endler gg. tekno vs elektroniğin çok işin içine girdiği mastering manyağı müziklerde de tatminkar oluyor bu sonuç ancak akustik enstrumanı bol müziklerde sadece kick-bas gitar ve zilleri duyabiliyoruz.

    fiesta 2012 de teypten bas-mid-tiz eq ayarı çekebiliyorum ve sweet spotu zor da olsa yakalayabiliyorum ki ses yüksekliği ve hıza bağlı dış ses artışı-cam açma gibi durumlarda yine sıçıyor. 2012 mazda 3 de fiestaya göre çok daha kaliteli hoparlörler var, ancak eq ayarı sadece bas ve tiz olarak sunulmuş ki bu ayarlar fazlaca geniş bir bantta oynadığından high/low endlere fazla müdahale ediyor bu yüzden de sweet spota ulaşamadım, sürekli oynuyordum bas-tizle. gıcık olup auxtan telefonla dinlemeye başladım, çaktım 8 band eq, rahatladım 😀

    1. Eskiden aciko ekolayzer meşhurdu, yazınızda onu anımsattınız. Ne günlerdi : )))

  17. Otopark.com neden farklı? Çünkü test yaparken arazide çamura saplanıp kalabilecek kadar gözü kara 😀

  18. Genelde verdiğiniz yakıt verileri hep biraz iyimser oluyor ama bu testte aşağı yukarı söylemişsiniz ne olduğunu 11-13 arası yakıyor normal kullanımda öyle 7 8 yakanı görmedim anca uzun yol 80-120 sabit hızla gidilirse.

  19. Ya bu hafta gözümüz doydu gönlümüz doydu, testler güzel oldu gerçekten. Eline sağlık 🙂

    NOT: Sinan’ın Yeti 1.4 TSI testinde arazi yaparken ki sözleri aklıma geldi şimdi

    Sinan: Kanala düşüp b.k içinde ölüyomuşuz 😛

    And: Otopark ekibinin hazin sonu 😀

    Sinan: B.ka battılar 😀

    1. Testten sonra BMW idrive’a akıllı kepçe yardım butonunu eklemiş opsiyon olarak ama bence standart olmalı:)

  20. Müzik sistemini denerken çalan müziği bulmak için uğraştım ama nafile, bilen biri yazabilir mi, forumdaki dayanışmayı da görmüş oluruz:)

  21. gaza çöktügünde 1 sn filan geçiyo demesine ragmen gaza abandıgı andaki o devir alması beni bitiriyor seni seviyorum BMW

  22. gerçekten çok merakla beklediğim bir testti.her zamanki gibi test çok başarılıydı,başarınızın devamını dilerim…İYİ GÜNLER…

  23. Peugeot Bipperle aynı testteki gibi çamurlu bir yere saplanmıştım ama baya uğraştıktan sonra çıkmayı başarmıştım.

  24. 5:49’dan itibaren görülen, kamera ekranındaki birbiriyle kesişen iki adet çapraz eğri nedir, ne işe yarar?

    1. “Kılavuz çizgiler” diye geçiyor, hangi yöne doğru menavra yapabilip hangisine doğru yapmamanız gerektiğini gösteriyolar güya ama bana hiçbir arabada hiçbir zaman hiçbir şey ifade etmediler

  25. Dikkatimi çeken şeyleri geldikçe yorum olarak yazıyorum: 7:30’da söylediğinizden anladığım kadarıyla, alçak sürüş pozisyonunun illâ ki genel geçer bir doğru olmadığını, bazı kişilerin yüksekte kullanmayı seviyor olabileceğini sonunda kabul etmişsiniz. Güzel, gelişme var bu konuda 🙂 Şimdi sıra, bu kişilerin sayısının hiç de az olmadığını kabul etmeye geldi 🙂

    Yalnız lütfen alınmayın bu dediklerime, yalnızca durumu biraz şaka yollu ifade edeyim dedim 🙂

  26. Emeğine , yorumuna sağlık teşekkür ederiz. Alamasak bile bilgi sahibi olmak güzel.
    Yorumlar nedeniyle bir haftada 3 video geldiğinden bahsetmişsiniz, çok zor hazırlandığı belli. Büyük emekle hazırladığınız bu videoların peşpeşe gelmesinin hiç anlamı yok. sürekli video izlemek isteyen arkadaşlar muhtemelen araçtan çok muhabbet için istekte bulunuyorlar. Oysa benim gibi otomobil severler için bir aracın videosunun ne zaman geldiğinin pek önemi yok. Bu yüzden eğer mümkünse, “Sinan ile çekilmiş videolar gibi” bazılarını eğlenceli videolar olarak ve diğer araç tanıtım için olanları ise ciddi şekilde anlatarak paylaşır mısınız ? Belli bir tarzınız olduğunu anlıyorum ancak daha fazla kitle toplamak ve otoparkın geleceği için “bence” videoları ayırmak daha güzel olacaktır. eğlenceli kısımlar ise video sonuna değil , başka bir videoya kalır. Çalışmalar güzel. içerik ayrıntılı. bilgiler ve tanımlamalar harika. tüm bunların devamını dilerim. kolay gelsin.

  27. And bi daha kalırsanız gelip Dusterla çekelim boşuna traktöre para vermeyin 🙂

  28. 10 numara araba ama işte 4×4 olmayınca bu olanlar an meselesiymiş emin olmuş olduk :d oraya bir rakipleriyle karşılaşma butonu mu iliştirilmiş? Güzel 🙂

  29. Video için teşekkür ederiz güzel bir inceleme olmuş. Bir kaç önerim olacak;

    1. Arazi testlerinde iç kameralar dışarısını göstersede eğim ve arazi şartlarını anlayamıyoruz. “Buradan geçer mi? Aa buradan geçiyor yada geçmedi” gibi yorumlarınıız duysakta pek anlaşılmıyor. Yani arazi testlerinde tek kişi olmanız sebebiyle en azından geçtikten sonra geçtiğiniz yerlerin kısa bir çekimini yapsanız güzel olur. Bizde en azından aracın hangi arazi şartlarında nasıl davrandığını daha net görmüş ve anlamış oluruz.

    2. Her ne kadar Sinan ile veya daha kalabalık çekilmiş videolar çok eğlenceli olsada And’ın videolarının da tadı başka. And’ın tek başına yaptığı testler bana farklı bir tad veriyor ve gerçekten test videosu izlediğimi hissediyorum. Oldukça objektif bakabiliyor. Aksi halde kalabalık ortamda video’nun %70’i gırgır şamata ve sohbet, %10’u birbirini onaylama ve %20’lik az bir kısmı gerçek anlamda incelemeye ayrılıyor. İşin doğrusu ikisininde tadı ayrı. Benim görüşüm iki tarz birbirinden tamamen ayrılmalı @vetapex benim videoyu izlerken düşündüğüm yorumu zaten yazmış aslında aynı şeyden bahsediyoruz sanırım.

    2015 yılında otopark.com ile tanışan biri olarak oldukça mutluyum. Araç testlerini ve diğer sohbet videolarınızı keyifle izliyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

  30. 1.6 motorlu olduğu için en fazla 150.000TL civarıni hakediyor. Çünkü 160000TL’ye 520i alınıyor. X3 gibi sıradan bir araca 210000TL yazık günah resmen. 2.0 olsa anlatım ama 1.6 için o paralar verilmez.

  31. Eline saglik abi cok guzel olmus. her ne kadar kalabalik video istesek te senin tek cektigin videolarin ayri bi tadi var.

  32. bende de aynı lastiklerden var,bir lastiğin konforu bu kadar düşürebileceğini hiç düşünmezdim,ama yapıyor işte meret

  33. BMW X3’ü çirkin yapmaya kesinlikle and içmiş olmalı. X3’ün her serisi birbirinden çirkin. BMW yönetici olsam hoffmeister kinksiz tasarım yapan adamı işten kovardım. Böyle çirkin tasarımlar BMW’ye hiç yakışmıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu