Haberler

Konfüçyüs artık rahat bir nefes alabilir




Çinliler aynı telefon sektöründe olduğu gibi, otomobil piyasasında da bizleri her gün şaşırtmaya devam ediyor. Bundan birkaç yıl öncesine kadar ciddi anlamda bir otomobil markası bile olmayan ülkede bugünlerde süperspor otomobil üretmenin haklı gururu yaşanıyor.

Qiantu K50 Event! adı verilen bu süperspor otomobil hem pist hem de yol koşulları için uygun şartları yerine getirebiliyor. Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan K50 ile ilk karşılaşmamız geçtiğimiz yıl Nisan’daki fuarda CH Auto Event Konsepti ile olmuştu. Qiantu Qiche firması tarafından üretilecek K50 elektrikli bir motora sahip.

400 beygir ve 650 Nm tork değerlerini arka aks aracılığıyla sürücüsüne sağlayan bu motor K50’yi 0’dan 100’e 5 saniyede çıkarırken bataryaları ise 200 kilometrelik menzile sahip.

Tasarım anlamında, yarış versiyonu standart versiyondan aerodinamik olarak bazı farklılıklar içermekte. Tampon difüzörleri, yan ek marşpiyeller, ekstra hava kanalları göze çarpan detaylar arasında. İçeride kaliteli bir havanın hakim olduğu gözlenilen otomobilde deri kaplamalı konsol bizleri karşılıyor. Konsol’da bir de dokunmatik bilgi-eğlence ekranı bulunmakta.

Merakla beklenilen K50’nin fotoğrafları:

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. adamlar piyasadaki süper sporları harmanlamış. yandan bugattinin izleri, arkadan bmw i8 önden audi r8 ve başka bir otomobile adaha benziyo ama çıkaramadım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu