Haberler

Mercedes-Maybach GLS




Mercedes’in yeni GLS gelene kadar bir Maybach SUV modelinı piyasaya sürmeyeceği öğrenildi. Autocar’a konuşan Mercedes satış ve pazarlama yöneticisi Ola Kallenius, GLS platformuna yapılacak bir Maybach’ın ilgi çekiçi olduğunu ve gelecek için güzel bir adım olabileceğini söylerken, bu modelin ancak yeni jenerasyon GLS ile piyasaya sürülebileceğini sözlerine ekledi.

Yeni GLS’nin piyasaya çıkmasına çok varken modelin, S serisi baz alınarak oluşturulan bir platform üzerine inşa edileceği söylentileri ortalıkta dolaşmaa devam ediyor. GLS Maybach versiyonunun, Mercedes-Maybach S-600’de bulunan 6.0 litrelik V12 motora sahip olabilme ihtimali de bulunuyor ama SUV’de markanın 4.0 litrelik çift turbolu V8 motoru da kullanılabilir. V8 motor, motor hacmine göre vergilendirme yapılan ülkelerde Mercedes’in eline daha büyük bir koz verecektir.

Maybach versiyonunu, büyük ihtimalle Amerika ve Çin pazarı göz önüne alınarak tasarlanacağı için dizel bir motor seçeneğine sahip olma ihtimali de çok düşük oluyor.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu