Haberler

Porsche hayranlarına özel




Porsche, Boxster Spyder aracını New York Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Porsche hayranları için özel olarak tasarlanan araçta Cayman GT4 kaynaklı tamponlar ve özgün bir motor kapağı yer alıyor. Modelde aynı zamanda el ile açılıp kapanabilen, hafif ve yumuşak bir tavan yer alıyor.

Aracın iç mekanında pek fazla bir değişiklik bulunmuyor ancak spor koltuklar ve 360 mm çapı ile yeni bir direksiyon simidi göze çarpıyor. Porsche tasarımcıları, aracın ağırlığını azaltmak için radyo ve klima sistemlerini tamamen kaldırdıklarını açıkladılar. Fakat iki sistem de isteğe bağlı olarak hiçbir ücret ödemeden alınabiliyor.

Aracın performans tarafına geçecek olursak, araçta maksimum 375 PS güç üreten, 6 silindirli ve 3.8 litrelik bir motor bulunuyor. Bu motor manuel bir şanzıman ile kombin ediliyor ve bu sayede araç 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.5 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum sürati ise 290 km/s.

Aracın tüm sportif emelleri, geliştirilen direksiyon sistemi, yüksek performanslı frenler ve sürüş yüksekliğini 20 mm azaltan spor süspansiyonlar tarafından yerine getiriliyor.

Porsche Boxster Spyder, Temmuz’da Almanya’da satışa sunulacak ve aracın fiyat etiketi 79,945€. Araç Amerika’da Ekim’de satışa sunulacak ve fiyat etiketi 82,100$ olacak.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu