Haberler

Aileyi büyütmekte temkinli




Range Rover aileyi genişletip daha fazla müşteri kitlesini hedeflemeyi amaçladığı son dönemde bir taraftan da geleneklerini bozmak istemiyor. Avustralya medyasının belirttiğine göre Evoque ile Sport arasındaki hem boyut hem de fiyat boşluğunu dolduracak bir model ile diğer firmaların ve sadık Land Rover müşterilerinin bir kısmını kendi bünyesine katmayı amaçlayan Range Rover üst sınıfta ise o kadar açık görüşlü değil. Bentley ve Rolls Royce gibi lüks otomobiller üreten rakiplerin bir anda SUV sınıfına atılması ile rekabetin kızışması Range Rover’ı çokta rahatsız etmemiş olacak ki Jaguar-Land Rover Kuzey Amerika Başkanı Joe Eberhardt Car&Driver ile yaptığı röportajda sıfırdan tasarlanmış daha üst seviye bir SUV üretmeyi planlamadıklarını belirtti. Eberhardt ayrıca rakiplerinin birkaç müşteri çalmayı başarsalar bile Range Rover’ın popüleritesine bir etkisinin olmayacağının altını çizerek oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Tabi bu özgüvenin arkasında yeni ultra lüks Range Rover SVAutobiography modelinin payı oldukça fazla.

En erken 2018’de yollara çıkması beklenen Evoque’dan büyük Range Rover Sport’tan küçük olacak yeni modele dönecek olursak; Land Rover aradaki boşluğun doldurulması gerektiğini düşünmeye devam ede dursun hala kesin kararlara varabilmiş değil. Evoque şasisi üzerine geliştirilecek olan modeli önümüzdeki yılda konsept olarak görme şansımız ise oldukça yüksek.

Ayrıca Land Rover tasarım direktörü Gerry McGovern’ın verdiği bilgilere göre Frankfurt Otomobil Fuar’ında yeni bir model için hazırlıklı olmalıyız. Evoque Cabrio’nun üretime hazır versiyonu yada performans odaklı bir Discovery Sport tanıtılacak model olmaya en büyük adaylar olsa da Range Rover’ın bir sürpriz yapıp yapmayacağı hala belirsiz.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu