Köşe Yazıları

Şakaydı




Arkadaşlar,

Öncelikle bu yazı geciktiği için özür dilerim.

Dün sabah Meriva’yı çektik. Aynı saatlerde CR-V geldi. Öğleden sonra da Citroen C1’i almaya gittik. Akşam üstü Meriva’yı teslim ettim, ardından derse gittim. Gece dönüp Focus’un montajına başladım. 12 olmadan da yattım ve bu sırada yazmaya fırsatım olmadı.

Evet, 1 Nisan şakası niyetine yazılmış bir yazıydı. Ancak sizin de fark ettiğiniz gibi, hiçbir yanı komik değildi.

Kurmaca da değildi.

Ne denli kalabalık ve etkili bir kitle olduğunuzu biliyorum. Ama bazen bunu başkalarına da göstermeniz gerekiyor, hatta bana bile. Okuduklarınız buz dağının yalnızca görünen kısmıydı ve hepsini rahatça sırtlanabildiğime sizi inandırıp, büyümemizi usulca takip edebileceğiniz bir ortam sunabilsem de, ara sıra farkındalık yaratmak şart. Varlığınızı belli etmeniz, sesinizi duyurmanız, ayağa kalkmanız şart.

Bağışlarınız için teşekkür ediyorum. Aylık tutar şu an 320 $ civarında. Eğer 1000 $’ı aşarsa, bunu özlediğiniz isimlerin yeniden kamera karşısına geçmesi için kullanabiliriz.

TV işini kovalamayı sürdürün. Ne zaman ne olacağını bilemezsiniz ama bir şeyler olması için harekete geçmelisiniz.

Daha anlatacak çok otomobil var ve siz dinlemeyi istedikçe biz anlatmayı sürdüreceğiz.

Sevgiler,

And

And

1984'te doğdum, 1998'de direksiyona oturdum ve 2008'den bu yana onları test ediyorum. Saint Benoît ve Boğaziçi Üniversitesi inşaat mühendisliğinden mezun olup auto motor & sport'ta sigortasız çalışmayı seçtim. O sıralar Modifiyem.com'a içerik sağladım, ardından e-motoring'in test editörlüğünü yaptım. Prokart'ta yarıştım, Nürburgring ve Monza gibi pistlere (ve pistlerden) çıktım. Kullandığım tüm otomobillerden ayrı keyif aldım ve arkadaşlarımla beraber amacımız, aynı keyfi şimdi size yaşatmak.

İlgili Makaleler

112 Yorum

  1. Şaka olduğu belliydide gece 12 de cevap gelmeyince herkes tutuşmaya başlamıştı o kötü oldu 😀 Ne kadar cimri bir milletiz bu arada, hala 316 dolarda patreon

  2. yemin ederim cevap gelmeseydi imza kampanyası filan başlatcaktım.
    Yampmayın böyle şeyler.
    Sizlere okadar alıştık ki. Ailen birisi gibi oldunuz.
    Umarım sitedeki gidişat istediğniz gibi olur

  3. Gerçekten üzüldüm Veda yazısını görünce sizi geç keşfettim 1 ay bile olmamıştır. Youtube da rastgele Haldun baba ile And’ın vidyosunu izleyip 10 gün gibi bir süre de bütün testleri ve köşe yazılarını okudum ve bu siteyi çok sevdim. Bütün arkadaşlarıma sizi anlattım hepsinin her gün en az 1 kere siteye girmesini sağladım. Bu güzel oluşumu keşfettikten sonra BİTMESİNi hiç istemezdim. Çok sevindim bir şaka olmasına. İstanbulda bir buluşmaya denk gelebilirsem kesinlikle katılmak istiyorum. Sizinle tanışmak beni çok mutlu edecek. İnşallah bu site hakettiği yerlere gelecek…

  4. Özlenen isimler 1000$ barajı aşıldığında gelmeye karar vereceklerse, bi zahmet gelmesinler.

    1. Sen konuya baya abaza kalmışsın galiba. Forumu siteyi düzgün takip etsen anlardın niye 1000$ dendiğini. Adamlar yıllardır cebinden vererek yürüttükleri siteden testlerden şimdi 1000$ için uzak kalacak değiller

  5. Üzülmüştüm. Çünkü siz gerçekten faklısınız. Aracın neresine ne koymuşlar şeklindeki test videoları gına getirmişti. Onu ben zaten resimlerden, siteden ya da bayiden öğreniyorum. Siz bizim farkına varmadığımız şeyleri söylüyorsunuz.

  6. Biliydim böyle olacağını 😀 şaka bi yana cidden evde hasta yatarken moral oldu

  7. Sen tek devam et. Diğer isimler menfaat odakliysa hic gelmesinler. Ayrıca Murat Konyalı neden Sponsor olmuyor, adamda para bol, Corvette’le gezip hava atmak yerine firmalarının reklamını versin siteye, ayda 5000 dolar desteklesin.

    1. Meseleyi bilmeyen bi arkadaş daha. Önceki yazıyı okursan ve birde forumda dün gece konuşulanlara bakarsan meseleyi anlarsın bence. Ayrıca Murat Konyalıyla ilgili bilgi sahibi olmadığında anlaşılıyor. Kaldı ki otoparkın iç işlerini hiç birimiz bilmiyoruz belki de düşündüğünün aksine murat konyalı firmalarından destek sağlıyodur otoparka varsa tabi

  8. Abi yeminle önce tarifsiz bi üzüntü,ardından çaresizlik hissi daha sonra tarifsiz bi sevinç.Biraz bizi de düşün genç yaşta kalpten gidicez.Ama yine de bize yaşattığınız herşey için çok çok teşekkürler.Bu arada şimdiye kadar bağış yapmayı düşünen tüm arkadaşlarımızı bağışa davet ediyorum. Okuldan dönünce benimde ilk işim bu olacak.

  9. Şaka olduğunu anlayanlardan biride bendim, ama sonra içime kurt düşmedi değil. “Ya acaba gerçekten bunlar bizi bırakıp gidiyorlar mı ?” diye düşündüm. Taa ki bu yazı dizisi çıkana kadar sürdü bu içimdeki şüphe. Siz hiç bir yere gitmeyin. Yeter ki bizimle olun. Yıllardır forum ortamlarında canı sıkılıp son bir hamleyle insanların gelipte huzur bulduğu mutlu olduğu yer burası. Sizleri seviyoruz, aynı çizgide devam ettiğiniz sürecede sizleri izlemeye, sizlerle aynı duyguları paylaşıp memnuniyetimizi göstermeye devam edeceğiz 😉 .

  10. and hocam, belki maddiyatla istediğimiz seviyelere ulaşamam ama destek için, sizleri sevdiğimden, trakya üniversitesi tıp fakültesinde asistan olacağım, buraya sağlık için gelirseniz, tüm takipleriniz ve sağlık la ilgili problemleriniz için bizzat ilgilenirim, siz yeterki sağlıcakla kalın, sizleri seviyoruz 🙂

  11. tamam beyler şimdi hedef de geldiğine göre patreona abanabiliriz daha 100 kişi bile bağış yapmamış asılın.

  12. Çok ciddi bir şakaydı. Gerekli mesajları aldık. Bir yere gitmemenize sevindim en kısa zamanda jeep testleri yaparsınız inşallah. (mail atildi firmaya)

  13. Şaka gerçek olmasın istiyorsanız ve bağış yapmaya da gücünüz elvermiyorsa, destek olmak için yapabileceğiniz pek çok şey daha var. öncelikle otopark videolarını kullandığınız tüm sosyal medya unsurlarında paylaşın. halen daha abone değilseniz youtube kanalına abone olun. videoları indirerek değil direkt olarak siteden yada youtube sayfasından izleyin ki youtube gelirleri artsın. videolarda karşınıza çıkan reklamları mümkünse izleyin ve tıklayın, aynı şekilde sitedeki reklamları da tıklayın. tabii reklamları ard arda çok fazla tıklarsanız spam yapmış olarak algılanırsınız ve bir katkınız olmaz. mümkünse en az bir kaç saat arayla bu işlemi yapmaya çalışın. Birde akşam torrentten film indirmek için açık bıraktığınız pc nizde youtube dan bir otopark playlisti açmayıda unutmayın, videoalr izlendikçe ekranda reklamlar göründükçe damla damla da olsa katkı yapmış olursunuz.
    son olarak and ve otopark ekibi umarım bağış sistemini iyi araştırmışsınızdır. ileride maliye ile başınızın belaya girmeyeceğinden emin olmaya çalışın.

    kötü bir şakaydı umarım gerçek olmaz.

    1. bildiğim kadarıyla direk hesap numarasını maliye ile başları belaya girmesin diye vermiyolar bu sistemi de araştırmışlardır heralde.
      Diğer fikirlerin oldukça mantıklı playlist meselesi gibi şeyler herkesin yapabileceği şeyler

      1. benzer bir sorundan muzdarip olan teknoseyir maliye ile başları derde girebileceği iin bağış hususunda çok temkinli davranıyor ve her fırsatta bağış adı altında para toplamanın cezasının çok büyük olduğunu belirtiyor. burada birazda çölde dolaşan bahtsız bedevi olmak var, hiç kimseye bir şey olmaz ama kabak dönüp dolaşıp otoparak patlayabilir. faturası mukabilinde bardak, çanak satmak bir yöntem ama oda zahmetli.

  14. M5’in testini yapmadan bırakmazsın diye düşünüyodum ama bu yazı iyi oldu rahatladım. 🙂

  15. vakti zamanında kız arkadaşımın yaptığı nisan1 şakasından sonra en çok moralimi bozan şaka oldu haberiniz olsun 🙂 arkadaşların bahsettiği tv programı işi iyi hoş güzel de ulusal bi kanalda böyle test yapmak imkansız gibi bşey, olur da siz bi arabayı yerden yere vurursanız o marka da o kanalı vurur 🙂

  16. And selam, kredi kartı dışında bir seçenek sunmalısınız (+Paypal’da kredi kartı ile işlem görüyor). Sunun ki en azından kendi adıma güzel bir rakam ile destek olmak istiyorum. (Saab 9-3 😉 )

  17. Şaka olmasına çok sevindim.
    Panpalar’ın devam edeceğini öğrenmek çok güzel. 🙂

  18. Yaptığın şakayı öpeyim AND. 🙂
    Şüphelendim ama ya gerçekse demedim değil.
    Senin yüzünden Honda testinin tadını alamadım.Dur bi daha izliym 🙂

  19. matematik sinavindan kotu almama ragmen sevindirdiniz ve devam ettiginiz icin size otopark ailesi olarak teseklur ederim

  20. Şakaya bak! millet “Type-S”in şanzımanına döndü, leon gibi arkadan RCZ vari kafadan koptuk, a250’nin park sensörüne, CR-V’nin çekiş sistemine döndük, İ30’un hidroliği gibi kitlendik, polonun içindeymiş gibi hissettik, yarisin torpidosu gibi aradan ışık kaçırdık, fiesta gibi bir oraya bir buraya saldırdık fakat kimse yeti gibi mantıklı, astra gtc opc gibi dik duramadı.

  21. Sitenin sayfasını sürekli yenileyip “şakaydı” başlıklı bir yazı görebilmek için dünden beri F5 tuşuna basıp duruyorum. tuşun üzerindeki yazı silinmeden şaka olduğunu öğrenmek ve oh bee! diyebilmek müthiş bir rahatlama duygusuymuş. Ayrıca biz takipçilere yaptığınız işin ne kadar zor olduğunu göstermek, ve bu güzel işin devamlılığını sağlamak için sadece izlemenin yeterli olmadığını izah etmek için bundan daha çarpıcı ve etkileyici bir yol olamazdı.

    Bence bundan sonra biz takipçilere düşen imkanlarımız ölçüsünde OTOPARK’a DESTEK olmak. Bir sonraki testi sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin And bey.

  22. siteye girerken hadi şaka köşe yazısını okuyayım dedim ve beklediğim oldu 🙂

  23. Abi dünden beri yüzüm gülmüyor şimdi rahatladım. Bunun üzerine bir kahve iyi gider 😀

  24. And bey yalnız bazı arkadaşların dediği gibi PayPal üzerinden direk Yada hesap numarası verirseniz o şekilde bağış toplanması da iyi bir alternatif olur.şahsım adına ben bağış Yaptım yalnız bazı arkadaşlar kredi Kartı bilgisi girmeye pek sıcak bakmıyor saygılarımla

  25. valla iki gündür içim içimi yiyor gerçekten şaka olması sevindirdi
    bu arada mesela ben de bağış yapmak istiyorum ancak kredi kartı kullanmıyorum otopark logolu kupalar tshirtler anahtarlıklar olsa sizin için de güzel bir destek olabilir

  26. ulan dün arabamın kaportasının değişmiş oldugunu ogrendim üstüne bir de bu konu vardı…yemin ediyorum güneş açti ya..:))

  27. Yahu iki gündür yüzüm düştü, böyle şaka mı olur 🙂 Neyse hayatımdaki en güzel eşek(!) şakasıydı kabul :))

    Tekrar yüzümüzü güldürdünüz ya Allah da sizinkini güldürsün..

    Bu arada ince mesajlar alındı şüpheniz olmasın. Bence destek butonunu pop-up yapın hatta sıradaki testler kısmının üstüne taşıyın.

    Aylık 1000 USD yetmez !! Bardak yaptırın, sticker yaptırın, plakalık yaptırın, t-short bastırın yüksek fiyatlarla satın bize, %400-%500 karlarla satın, biz de alalım. Hatta ve hatta bazı içerikleri parayla sunun, üyelik alalım. Hemen yapın bunları ne olur..

    Size yardımcı olalım, hep beraber siteyi ayakta tutalım, Sizler hakediyorsunuz herşeyi, maddi imkansızlıkları beraber aşalım, aramıza para engeli girmesin 🙂

    Biz takipçilere becerilerimize göre görevler verin, işin içine biz de dahil olalım. Biz bir aileyiz, aile bağları zor günlerde belli olur.

    Tekrar görüştüğümüze çok sevindim. Takipçileri tarafından bu kadar sevilen bir başka grup daha yok !! Kabul edin siz de çok şanslısınız :))

    1. Aynen katılıyorum ama bazı içeriklerin parayla satılırsa izleneceğini sanmıyorum.
      Bardak, Sticker, Plakalık, t-short ve Bileklik satıla bilecek şeyler.

    2. Ben de katılıyorum. Adamlar işi bilse daha iyisini yaparlar. t-short, sticker falan geç.
      Bu sitede modifiye ekipmanları, jant, araba kokusu vs. arabalarla ilgili ne varsa satsınlar, bi alışveriş kısmı olsun.

  28. Sabahtan beri sayısız kere baktım ŞAKAYDI yazısını görmek için ohh be 🙂

  29. Sırf bu yorumu yapmak için üye oldum. Dün gün boyu moralim bozuktu, yardım etmek istedim ama kredi kartımı kullanmak istemiyorum. LUTFEN bir banka ya da PAYPAL hesabı oluşturun! Otopark ailesi büyümeye devam etsin.

  30. Zaten moralim çok bozuk. Bari siz bırakıp gitmeyin, yüreğim ağzıma gelmişti.

  31. Böyle şakamı olur be :@ ne kötü olmuştum ben o yazıyı okuduğumda sevgilim kazık atsa anca bu kadar koyabilirdi :@

  32. kötü şakaydı ve özür olarak test yayınlamanızı bekliyoruz mümkünse bugun. evet bekliyoruz 😀

  33. Yaziyi yeni gordum sayenizde tum gun ölü gibi gezindim okulda neyse ki sakaymis

  34. Bagislar m5’in benzinini karşılamıyomuş, daha çok bagiş yoksa testini göremezsiniz:)

  35. Aklım şaka diyor mantığım inanmama engel oluyordu. Aklımın kazanmış olmasına çok sevindim 🙂

  36. şaka olduğunu biliyorduk ki zaten 🙂
    bir an gerçek olduğunu düşündük ve bu bizi çok mutsuz etti.
    bir daha böyle sert şakalar istemiyoruz nisan 1 de olsa ,siz topluma maal olmuş fedakar insanlarsınız sizleri seviyoruz ve fedakarlığınızın farkındayız iyi çalışmalar diliyoruz allah yolunuzu, yolumuzu açık eylesin

  37. Yazıyı saat 13.00 da gördüm şimdi yazıyorum. Okulda öğle arasında öğrenince kalbim acımıştı dün gece 00.40 a kadar yazı gelir diye beklemiştim çok şükür rahatladım. And abi biz senin arkandayız bugün okulda OTOPARK severler olarak biz takipçilerin hariç 55 tl topladık. 55 tl için panpalar videolarından ikisini izletmemiz yeterli oldu. Bu sizin başarınız kalbimizde taht kurdunuz. İnşallah Sinan abiyi de buraya getirteceğiz. Aile tamamlanacak.

  38. Abi OTOPARK ailesi sana çok kırgın. Gönlümüzü alman lazım acilen. Canlı yayın veya test şeklinde alabilirsin 😀

  39. Böyle şaka mı olur. Ben son kez ne oldu diye girdim şakaydı yazıyo bidaha siteye girmeyecektim. Eşek şakası bu olsa gerek.

  40. And abi yapacağın şakaya kaktırayım 2 gündür okulda ölü gibi yatıyorum bugün sınavdan 20 aldım onu bile iplemedim neyse şakaydı köşe yazsını görünce umrumda bile değil bu arada kredi kartı vs olmayanlar için paypal hesabı vs olsa bizde bağış yapabiliriz neyse bu vesileyle kayıtta oldum 🙂

  41. O kadar insan gaza geldi hesap numaralarını da ekle şu destek kısmına And abi.

  42. Abi sırf bunu demek için kayıt oldum (iyide oldu 🙂 abi 2 gündür ödüm bokuma karıştı resmen, felaket moralim bozuldu ama gerçekle karışık bir şaka yapmışsın abi ver hesap no su istediğin para olsun kredi kartım yok sorun orda 😀

  43. tamam şakaydı ama gerçek olan bir şakaydı. Abi mümkünse banka hesap numarası verin. Kredi kartım mevcut değil.

  44. destek olmak için kredi kart şart mı eğer öyleyse ben suan limitimi doldurdum malesef bir ay kadar sonra destek olmaya çalışıcam ve eğer hesap numarası var ise iletebilirseniz oradan da desteklerimi sunabilirim.Son olarak sizleri yeni keşfettim ve tam anlamıyla hayran kaldım bu ülkede gerçek anlamda takip etmeye değer kaliteli işler çıkarıyorsunuz, başarılar herşey gönlünüzce olsun.

  45. 1 nisan şakası mı kaldı ya ? 😀 keko musunuz 😀
    bu kekoluğunuza rağmen seviyoruz sizi devam And reyiz Sinani da isteriz

  46. güzel şaka idi ama a bu şaka acı bir imdat çığlığı idi ve hadi 1 nisan şakası ama için bu tip yazı yayınlanmış olabilir ama ağustosun ortasında bir önceki köşe yazısı bu sefer şaka değildir başlığı altında çıkmaz ise şaşırmam etkin olduğumuz platformda test videolarını paylaşınız bir tanıdığınız x markasının ye modeli nası diye sorarlarsa açın bu iyi ve güzel insanlarn test lerini izletiriniz iyi durumu olanlar ise 40 50 dolar bağış yapsın

  47. O yazının altınada yazdım, anahtarlık, sticker tarzı, hatta tespih yaptırın satın alalım, bunu bir kulüp haline getirelim. samimiyetinizi seviyorum, bak sizin de etkinizle s60 sahibi oldum.

  48. çocuğum olmuş gibi sevindim 🙂 yapmayın abi böyle şeyler bi daha gözünüzü seveyim 🙂

  49. valla sizi sevmese saglam küfür edecektim ha içimdende ettim ama mutlu oldum yala 😀

  50. valla cok kızdım abi açık söylemek gerekirse ama bütün reklamlara tek tek tıkladım youtube’da aboneniz oldum ekşi sözlükte yorum yazdım. akıllıca bi’ hareket olmuş aslında sonuca baktığında.Ama yapmayın bi daha gözünüzü seveyim.

  51. şaka mı??? aptalca bir klişe, hatta rezilce…ergenlerinle, sana mutluluklar dilerim and…

  52. Bu ekibi TV şovlarında görmek isteriz. Her şeyin yerli kopyasını yapan yapımcılar Top Gear’ı da kopyalasın.

  53. birde şakadan önce ve sonra üye sayısında nasıl bir artış oldu merak ettim açıkçası. nitekim ben öncekinde üye iken yenisine bir türlü oturup üyelik yapmadım ama hal böyle olunca onu da aradan çıkarıverdim. ama facebook youtube twitterda hep destek tam destek devamdı tabi

  54. Dostum dersimizi aldık ama şaka hiç hoş değildi. ( korktum lan duygularımla oynamaya hakkınız yok! )

  55. Yazılı haftası. Gece ders molasında siteye girip o yazıyı gördüm. Ardından CR-Z’in başlığına baktım.
    “SON’UN Başlangıcı”

    Ağladım.
    Bir, bir buçuk saat ağladım. Sınava çalışamadım, uyuyamadım. Gece size dua ettim, sabır ver onlara dedim, kolaylık eyle dedim. Sınav vakti geldiğinde aklım hala sizdeydi.

    Merak eden olursa; Geometri sınavıydı 29 aldım.

    Öğleden sonra Seçmeli Bilişim Teknolojileri vardı, Excel konusunu işleyip serbest bırakıldık. Kız arkadaşım yanıma geldi, olanlardan haberi vardı ve benim kadar olmasada o da üzgündü.
    Birdaha okuyalım dedim, siteye girdik. En yukarda “Şakaydı” yazınca ikimizde yamulduk.

    Tişikkirler @and abey.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu