Haberler

Sanat eseri




Volvo S90’la BMW 5 Serisi, Audi A6 ve yeni Jaguar XF’ye meydan okuyor.

Volvo CX90’ın bu kadar beğenilmesinden sonra artık çok eski diyebileceğimiz S80 için kolları sıvadı ve ortaya sanat eseri değerinde bir otomobil çıktı. Volvo bu otomobilin başarısına o kadar çok inanıyor ki, station olan versiyonu V90’u üretim planlarına dahil etmiş durumda.

Volvo’nun başkan yardımcısı Lex Kerssemakers’in söylediğine göre S90 çok popüler bir araç olacak. Amerikan ve Çinli rakiplerinin arasından sıyrılıp büyük sedan pazarından çok büyük bir rol oynayacak.

Eğer S90 umdukları kadar başarılı olursa, S100 modeli ile BMW 7 Serisi, Audi A8, Mercedes S-Class ve Jaguar XJ’ye rakip olmayı planlıyorlar. S90 Volvo’nun SPA(Scalable Product Architecture-Oranlabilir Ürün Mimarisi) platformunu kullanacak. Motor olarak Volvo’nun şimdiye kadar ki en güçlü ünitesi olan T8 2 litrelik kompresörlü ve turbolu motoruna eşlik eden elektrikli üniteyi kullanacak. Bu ünite araca 400 beygirin üzerinde güç ve 640 Nm tork sağlayacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Volvo en çok sempati duyduğum otomobil firmasıdır ama aga bu nedir? Gerçekten insanlar bunu beğeniyor mu? Şimdiki S80 bundan 9 kat daha güzel. Bu ne lan oyuncak araba gibi

  2. 25 yaşında bi delikanlı çıkmış 3D çizim programı ile çizmiş gibi. İnsanlar bu kadar radikal farklılıklara bence pek sıcak bakmıyor. Şahsen bmw 5’in yada e serinin o samimi sıcak iç dizaynı beni daha çok tatmin eder. Evdeki sandalye mi yoksa bardaki parlak plastik tabure mi? tabi ki evdeki rahat sandalyem 🙂

    Çok konforsuz, kötü ve itici duruyor. Evlerden ırak

    1. consept bir otomobile bu yorumumu yapıyorsun, he demekki test sürüşü yaptın ve bunları söylüyorsun. vay be

  3. ön tasarımı bir kenara bırakırsam , arka tasarım harika . Çizgiler akıcı . Özellikle arka tasarımdaki Audi a5-a7 sportback tarzı cam çok yakışmış . İç mekan için bişey diyemem genelde konsept araçlarda oldukça fütüristik iç mekan tasarımlarına yer verilir , özellikle koltuklar enteresan duruyor , vardır bir bildiği isveçlilerin . Ön ızgara da fena değil ama farlarda başka bir tasarım kullanılmalı . Jantlar nefis , hiçbirşeyi olmasa o jantlar kesinlikle üretime alınmalı =)

  4. biraz rolls royce esintisi var gibi özellikle jant ve kapı kollarında, biraz da burnuna doğru giden kısmın sert çizgisi öyle hissettiriyor sanırım

  5. Editor kardesim, kullandigin gorseller concept universe’e ait ve yaklasik 4 yillik bir concept bu. S90/V90 inbu gorseldeki aracla herhangi bir alakasi olmayacak. Xc90 a concept estate e veya concept coupe ye benzeyecek. ( dedi ceo, bayiler, ve bas tasarimci.) sonuc olarak dikkat edersen seviniriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu