Testler

Sudoku: Mitsubishi Attrage 1.2 Intense




  • Motor: 1193 cc, 3 silindirli benzinli
  • Güç: 80 hp @ 6000 d/d
  • Tork: 106 Nm @ 4000 d/d
  • Şanzıman: 5-ileri, manuel
  • 0-100 km/s: 12 sn
  • Son hız: 180 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7 litre/100 km
  • Ağırlık: 930 kg
  • Bagaj hacmi: 450 litre
  • Fiyat: 45.300 TL

Motor
Frenler
Donanım
Dönüş çapı
Arka diz mesafesi

– Malzeme kalitesi
– Sürüş pozisyonu
– Koltuklar
– Süspansiyonlar

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

33 Yorum

  1. Artıları :
    6 hava yastığı
    start stop sistemi
    frenleri
    esp
    motor
    arka diz mesafesi
    Yani ekonomik aile aracı olmaya aday.
    Test her zaman ki gibi başarılı tesekkurler.

  2. and 5 puan verip arabayı gömmüşsün ama video da hiç öyle gömülmeyi hak edecek bir araç gibi gözükmüyor. o nasıl bir motor sesidir öyle çok keyifli 😀

    1. Geçen günkü canlı sohbette puana pek takılmayın, daha çok videoda anlattıklarıma odaklanın demişti.

  3. Yalnız aracın sürüş dinamikleri benim beklediğimin çok üstünde çıktı. Unutmayın, aslında lastik açısından çok dezavantajlı bir durum var. 20 dereceye yakın bir sıcaklık ve kış lastikleri. Muhtemelen orijinal ekipman lastiği olarak RE040 ile geliyordur. O lastikler takılı olsa araç bildiğin coşacak demek ki.

  4. Test çok güzel And hocam eline sağlık. Ama şahsi fikrim bu aracın fiyatı fazla değil çünkü Symbol ve Clio gibi araçlar boş halde 39.500 yada 40.000 TL gibi fiyatlardan başlıyor bu arabadaki donanımlarda bu sınıftan beklemeyeceğimiz pek çok şey var. Yalnız o yol bilgisayarı tuşuna baya güldüm ya bana eski SkodaLARI Ladaları falan hatırlattı. Tekrar elinize sağlık başarılar.

  5. mehmet bey aracın koltuklarına sert demişsiniz ama fiat palio nun koltukları yanında pamuk gibi kalır bunlar 😀

  6. abi bu araba bildiğimiz space star ın sedan versiyonu olmuş.bence arabanın her eksiğine iyi kötü katlanılırda o arka bölüme katlanılmaz.space star ın arkasını uzatmışlar gibi duruyor.bence performans açısındanda o kadar başarılı görünmüyor.esp çok fazla devreye giriyor.esp kapatılabilmeliydi bence.
    And abi test herzamanki gibi çok başarılı olmuş.iyi günler…

  7. Bir mitsubishi fanı olarak böyle bir arabayı ancak 50 yaşımdan sonra alırdım, bide gri olcak tam emekli yaşlı amca arabası 😀

  8. Bu arabanin hedef kitlesi sehirde yasayan, universite ogrencisi veya yeni mezun gençler. Asya pazari için yapildi. Israil gibi bir ulkenin en çok satan arabasi oldu. Avrupa’da sedan fetisi yok, ondan aynisinin hatch-backi Space Star satiyor orada. Arabanin altinin yuksek olmasi (Istanbul gibi her yer cakir cukur), dusuk manevra capi, az yakmasi (verin Muhip’e bakin o kaç yaktiriyor…) ve guvenlik onlemleri tam da bunun icin.

    Bu arabanin rakibi kesinlikle symbol, accent, elysee degil. Tup taktiracak, bagaja mangal koyacak, her bayram memlekete gidecek adam için yaratilmamis bu araba. “2. eli satarken gerekirse 10bin, 15bin zarar ederim ama canimi sokakta bulmadim ben!” diyenlerin arabasi. ABS, ESP, ASR, EBD, 6 hava yastigi, far sensoru, yagmur sensoru, gunduz fari , guclendirilmis çelik iskelet nedir bunun bilincinde olan insan icin. Bunlarin hiç biri luks degil, hepsi guvenlik donanimi.

    Almanlar ulkelerinde hiz siniri yok diye 200’le guzel giden araba uretir. Fransa’nin, Amerika’nin, Japonya’nin hic bir yeirnde 120’yi gecemezsin. Kar amaci olan bir sirket geri zekali degilse, bu ulkelerde 200le giden bir araba pazarlamaz. F1 sampiyonu Renault, Evo’yu yapan Mitsubishi hizli araba yapmayi beceremez mi saniyorsunuz? 130’dan 150’den sonra ses aliyor içeri oyle mi? Yarin bu bandi gotur bir savciya bakalim ne diyecek izinsiz yollarda 150 ile gezmene. Arabanin maksimum hizini zaten 180’de sinirlamislar hala daha neyin pesindesiniz. Bu araba ile Eminonu’ne, Moda’ya gidecektin, kapali otoparkta manevra yapacaktin.

    Tutturmussunuz yumusak plastik… Japon arabalarinin ana pazari Arap ulkeleridir. O yuzden sicakta koku yapmayan bu karbon fiber malzemeyi kullanirlar.
    Turkiye pazari adamlarin umrunda mi saniyorsunuz? VW’nin umrunda bu somurge pazari, ona da ne dediniz: “yumusak ici bos…” Insanimiz hala en iyi araba seçilen passatla Turkiye’de satilan kulusturu ayni saniyor, ABS’siz polo aliyor.

    Temsa size dalga geçer gibi manuel test aracini vermis. Superspor arabalar haric dunyada manuel mi kaldi? Amerika’da senede kaç manuel satiliyor? Gelismis ulkelerde? Su arabanin manuelini test etmeniz dunyanin en bos isi olmus. CVT olanina bakin bir de, asil guzelligi o. Fiyat avantaji da o zaman ortaya cikiyor. Bu arabaya en yakin donanimli astra, jetta, rapid 65binden basliyor.

    Evo – Lamborghini kiyaslamasini hatirladiniz mi? Hani Top Gear’da? BBC’de… Bakin onlar fiyata gore siniflandirmamis, o yuzden onlar BBC. Size Evo verseler test için, yine sert plastik diyeceksiniz, surus pozisyonu diyeceksiniz…

    Vatandas bayiye gidince goruyor zaten nerede bardaklik var nerede torpido var. Araba 1 hafta sizde kaliyor, bir duz yol surusu cekip veriyorsunuz.

    1. Beğenmiyorsan hangi mantıkla izliyorsun? Git haftada 2-3 test yükleyen Eren Tekin i filan izle beklediğine değmiyorsa eleştiriler mantıksızsa.

    2. “japon arabalarının ana pazarı arap ülkeleridir ve o yüzden sıcakta koku yapmayan karbonfiber malzeme kullanırlar” öylemi paşam…
      bmw karbonfiberi zaten sıcakta koku yapmasın diye m4’un tavanında kullanmış, pagani zonda r keza aynı şekilde tüm gövde karbonfiber…elbette koku yapmasın diye…hafiflikmiş rijitlikmiş falan filan hikaye…dünyada manuel mi kaldı lafına başka bir gün cevap yazayım 2 şoku bir günde bünyem kaldıramıyor…memlekette herkes mi arabadan anlar arkadaş…

    3. “Bu arabanin hedef kitlesi sehirde yasayan, universite ogrencisi veya yeni mezun gençler.”
      Öğrenci adam napsın 2 metre arka koltuğu ?

      “Israil gibi bir ulkenin en çok satan arabasi oldu.”
      İsrailin en çok satan arabası corolla’dır .

      “FAR SENSORU, YAGMUR SENSORU,bunlarin hiç biri luks degil, hepsi guvenlik donanimi.”
      O yüzden her b segmenti euroncap’ten 5 yıldız alırken space star 4 yıldız

      “Kar amaci olan bir sirket geri zekali degilse, bu ulkelerde 200le giden bir araba pazarlamaz.”
      Almanya dışında 120’nin üstüne çıkan araba üreten her firma gerizekalı demek

      “Arabanin maksimum hizini zaten 180’de sinirlamislar”
      Limitörü kaldırınca kaç yapıyo peki? 250 ? 🙂

      “Japon arabalarinin ana pazari Arap ulkeleridir.”
      Hayır çin ve amerikadır.

      “Bu arabaya en yakin donanimli astra, jetta 65binden basliyor.”
      Koltukları tahta,frenleri kampana araba Astrayla Jettayla bir. tabi.

      “Evo – Lamborghini kiyaslamasini hatirladiniz mi? Hani Top Gear’da?”
      http://www.topgear.com/uk/mitsubishi/mirage/road-test/driven

      “O yuzden sicakta koku yapmayan bu karbon fiber malzemeyi kullanirlar.”
      Bir insan cahil olabilir ama bu kadarda belli etmemeli .

    4. Bak şimdi, olabilir, senin beklentilerin farklıdır, And’ın önem verdiği şeylere sen önem vermiyorsundur, önem vermediği şeylere önem veriyorsundur, önceliklerin farklıdır, anlarım. Anlayamadığım şey, neden bu kadar saydırmak ihtiyacını duyduğun. Otomobil konusunda bilinçli tüketici olmak adına ihtiyaçlarımızı karşılayan bir yer olduğunu düşündüğümüz için buradayız. Senin ihtiyaçlarını karşılamıyor olabilir. Karşılamıyorsa da seyretmezsin olur biter. Bu kadar kasmaya gerek yok, eğer bizim bilmediğimiz başka niyetlerin – hesapların yoksa tabii.

    5. Ulan bir de böyle bilmiş bilmiş yazmamış mı bilmeyen biri okusa inanır.Gece gece sinir oldum vallahi

    6. Bir de şu var: Madem ki bu arabanın müşterisi dediğin güvenlik donanımlarına önem veren üniversite öğrencisi yeni mezunlarmış. Bu kişiler hatchback araç da kullanabileceklerine göre, bakalım bu donanımları alabileceğin bazı araçların fiyatları neymiş:

      Kia Rio 1.25 Fancy: 46900 TL.
      Hyundai i20 1.25 Elite: Web sitesi açılmıyordu, fiyatını alamadım.
      Nissan Micra 1.2 Match: 42400 TL

      Yani buradan da kurtarmıyor bu araç.

  9. Sümbülü aratır sanki, bu fiyata dizel sümbül alır keyfime bakarım 😛
    Hem 2. eli düşündürmez hem de dizeli ile dere tepe gezilebilir.
    Fiyatı 40 ı geçmemeliydi..

  10. Ben Audi A1 almayi dusunuyorum, ama henuz emin degilim. Diyorumki acaba Audi A1 test edebilirmisiniz? Cok tesekkur ederim! Ayrica sayfiniz super.

  11. motor sesi kısa vadede iyi hani gazladım oo güzel falan ama uzun vade de kafa agrıtır bide cidden rüzgar sesi fazla.45 bin tl gerçekten bu araca çok fazla

  12. Perde havayastigi koymalarini saygiyla karsiliyorum. Fiyat olarak ben de fazla bulmadim. En bos araclar bile 40bin TL den basliyor ulkemizde malesef. Bence en buyuk eksisi tasarim. Şık bir b sinifi sedan yapmak zordur. Fakat japonlar bu isten hic anlamiyorlar malesef. Tasarim olarak ilk kasa honda city nin biraz hallicesi olmus. Hachback kardesine sonradan monte bagaj ve yuksek yapi sırıtıyor. Yine de Guvenlik ve donanima takık insanlari cezbedebilir. Guzel test tesekkurler.

  13. testlerde artık bir standart gelmiş gerçekten her detay var testi izlerken şuraya değinmedi diyemiyorum ama sadece test sırasında rakiplerindende bahsederseniz mükemmelliğe daha yakın olcak AND beye teşekkürler.

  14. Öncelikle açılış Jeneriği 10 numero beş yıldız. İkincisi fotoraf Çekimleri için Şile Saklıgöl’emi gidildi

  15. Arabanın stop etmesine torkunun çok düşük olması da katkı sağlamış olabilir mi acaba?106 tork nedir abi,benim mi yanlışım var diye babamın gözlüğüyle okudum ama malasef doğruymuş.40 bin TL olsa Allah için alacak var mı bu arabayı merak ediyorum.Arabanın bence tek güzel tarafı çok güzel bir test videosunun olması.

    1. Araba B segmeti sedan olduğu için torku o şekilde. 930 kilo sedan olmasına rağmen araba birçok B segmeti hatchbackten daha hafif.Torku da o yüzden bu kasa için yeterli.

  16. Hadi diyelim hedefin 3. dünya ülkelerine ucuz ve geniş bir araba satmak. Bir arabayı bu kadar çirkin yapmak için bu bir sebep midir yahu? Hiç mi minimalizm diye bir şey duymadınız? Arabanın kaportasının sağına soluna o kadar kıvrım yapmak düz olmasından daha mı ucuza geliyor yani? Bana pazarda çok ucuza satılan ama üzerinde abuk subuk desenlerin olduğu çorapları hatırlatıyor böyle arabalar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu