Haberler

Yeni Passat İstanbul’la yürüyecek




2014 kasım sonunda pazara sunulan yeni VW Passat bu yılın ilk 2 ayında kendi segmentindeki payını yüzde 51’e çıkardı. D sınıfında satılan iki araçtan biri yeni Passat ourken 2015 temmuzda 2 lt otomatik dizel 4 çekeri geliyor.

Volkswagen  Passat’ın geçen yıl sonunda pazara sunulan yeni kasası bugüne kadar Türkiye ’de yaklaşık 9 bin adetlik satışa ulaştı. Bu yılın ilk 2 ayı tibarıyla ise D segmentindeki pazar payını yüzde 30’lardan yüzde 51’e çıkardi.  Yeni Passat hakkında Volkswagen’in merkezinin bulunduğu Wolfsburg’ta gazetecilere bilgi veren Doğuş Otomotiv Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Passat, tasarımı ve teknolojik özellikleri sayesinde kullanıcılara sınıfının beklentilerinin üzerinde faydalar sunuyor. Artan donanım seviyesi, sürüş destek sistemleri ve yüksek fayda/maliyet oranı sebebiyle kolay tercih ediliyor.” dedi.

Hafifledi ve cimrileşti

İlk kez 1973 yılında pazara giren Passat’ın yenilenen hali, eskisine kıyasla 85 kg hafiflemiş. Ortalaması yakıt tüketimi yüzde 20 iyileşmiş. Bugüne kadar dünya genelinde 22 milyon adet satılan VW Passat sadece geçtiğimiz yıl 1.1 milyon adetlik satış rakamına erişmişti. Passat’ın dünya genelinde önemli bir başarı yakaladığını söyleyen Volkswagen Ürün İletişim Yöneticisi Christoph Peine ise, “Türkiye, özellikle Passat’ın sedan versiyonu bakımından en önemli pazar. Sedan özelinde Avrupa ülkelerinde liderliği Türkiye alırken, variant karoseride ise Almanya lider konumda.” dedi.

Stresi azaltacak

Öte yandan yeni Passat’a önümüzdeki günlerde birçok opsiyonel teknolojik yeniliğin de ekleneceği öğrenildi: ‘Traffic Jam Assist’ (Trafikte sürüş asistanı) ile özellikle İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde dur-kalk sürüş esnasında aracın önündeki radar ve kamera sistemi sayesinde otomobilin gaz ve fren kontrolünü otomatik olarak sağlayarak sürücülerin yaşadığı yorgunluk ve stresi azaltması sağlanıyor. ‘Area view’ (Çevresel görüş sistemi) ile otomobilin önünde, arkasında ve yan aynalarının altında bulunan 4 adet kamera ile park manevrası veya dar alanlarda yapılan yavaş sürüşlerde bilgi eğlence ekranı üzerinden çeşitli engellerin görüntülenmesi ve olası risklerin fark edilmesi sağlanıyor. ‘Trailer Assist’ (Römork ile park asistanı)  ise önceki kasa Passat’ta sunulan ‘Paralel Park Asistanı’nın daha geliştirilmiş bir versiyonu ve otomobile takılı olan bir römork ile yapılan geri manevralarda bir düğmeye basılarak direksiyon kontrolünü ele alıyor. Sürücü römork’ün yönlendirilmesini istediği yönü ayna ayna ayar düğmesi üzerinden ayarlıyor ve otomobil römork’ün istenilen noktaya düzgün bir şekilde geri manevra yapabilmesi için direksiyona komutlar gönderiyor.

‘İstanbul’ Passat’la dünyaya yayılacak

Yeni Passat’ın önümüzdeki dönemde Türkiye’de satışa sunulacak modellerinde birçok yeniliğin olacağını belirten Vedat Uygun, “Mayıs ayında düzenlenecek İstanbul Autoshow’la birlikte lansmanını yapacağımız yeni bir jant seçeneğimiz olacak. 17 inç boyuta sahip bu jant, Comfortline donanım seviyesinde standart olarak sunulmaya başlanacak ve ismi de İstanbul olacak.” dedi. Yeni Passat, bu sene Cenevre Fuarı’nda ‘Car of the Year’ ödülünü almıştı. Geçtiğimiz günlerde de modelin ‘iF Tasarım Ödülleri’nde en iyi tasarım  ödülünü kazandığını hatırlatan Uygun, “Yeni Passat modelimizde şimdi İstanbul markalı bir jant  yer alacak. VW AG ile yürütülen ortak çalışmalarımız neticesinde, mevcut jantların arasına, ‘İstanbul’ adıyla yeni bir jant seçeneğinin eklenmesi sağlandı. Bu jant, tüm dünyada, bu isim etiketiyle Passat müşterilerinin beğenisine sunulacak.” dedi.

Premium sınıfın yeni oyuncusu Temmuz’da

Yeni Passat’ın sahip olduğu tasarım ve donamı, teknik özellikleriyle kendi sınıfının üzerindeki başarısını yeni bir versiyonla taçlandıracaklarını söyleyen Vedat Uygun, “Premium sınıfının olmazsa olmazlardan birini Yeni Passat ailesine ekleyeceğiz; 2 litre TDI motora ve 240 PS güce sahip bu yeni seçeneğimiz, Volkswagen’in otomotiv dünyasına kazandırdığı bir başka teknolojiyi de barındıracak; 4MOTION. Bu özelliğiyle de pazarda dikkat çekeceğine inandığımız bu versiyonu yılın 3’üncü çeyreğinde satışa sunmayı planlıyoruz.” dedi.

1.4 Benzinli DSG seçeneği de showroomlarda

Yeni Passat’ın Türkiye’de sunulan seçeneklerine Mart sonu itibarıyla 1.4 litrelik benzinli DSG versiyonunu da eklediklerini söyleyen Uygun, “Daha önce manuel şanzımanla satın alınabilen 125 PS ve 150 PS güç üreten 1.4 TSI motora sahip benzinli modeller DSG şanzıman seçeneğiyle de showroomlarda yerini aldı” dedi.

Kaynak: Radikal

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Kelebek gibi olmuş. çok çirkin bir jantı tüm dünyada İstanbul adı altında pazarlamaları da kötü reklam olacak ülkemiz için.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu