Haberler

%100 Milli




İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından 4 yıllık bir Ar-Ge faaliyeti sonucunda gerçekleştirilen MİLAT adlı otomobil %100 milli ve elektrikli bir araç olup elektromobil kategorisinde TÜBİTAK tarafından yapılan yarış sonucunda birinci olarak Türkiye’nin en verimli milli elektrikli aracı olarak seçilmiştir.

Ekibin, modelin başarısını tüm Türkiye çapına yaymak ve aracı test etmek amacıyla çıkmış olduğu Türkiye turunda araç Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Konya, Antalya, İzmir, Eskişehir ve Çanakkale illerinden geçip İstanbul’a geri dönerek toplamda 4650 km’lik yolu 75 TL’ye mal etmiştir.

Yolculuk sırasında araç İstanbul’dan Ankara’ya tek şarj ile 6 saat 10 dakikalık 436 km’lik yolu ortalama 80 km/sa hızla 7.2 TL’ye giderek aracın düşük maliyetle ne kadar yol alabildiği kanıtlanmıştır.

Aracın menzili 500 km olup, maksimum 135 km/sa hıza ulaşabilmektedir.

Milat 1453 ekibinin amacı, elektrikli araçlar konusunda dünyadaki yenilikleri takip ederek, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, milli alt sistemler üreterek tamamen milli bir araç tasarlamak, geliştirmek ve elektrikli araçlar konusunda dışa bağımlılığı minimize etmektir.

 

Yaptıkları yenilikleri ve çalışmaları görebilmek, merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilmek için ekibi takip edebileceğiniz sosyal hesaplar;

 

https://www.facebook.com/projemilat

 

https://twitter.com/ProjeMilat

 

https://instagram.com/milat1453

 

milat.elektromobil@gmail.com

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Araç hakkında bilgi almak isterseniz yardımcı olurum buradan yorum bırakın yeter. Bu haberde emeği geçen herkese teşekkürler.

  2. bu araçta niçin hiç aydınlatma yok aydınlatma sistemi de devreye girdiğinde menzil ne kadar düşer sonuç ne olur aslında bu testler sırasında onunda ölçülmesi gerekiyordu max hız 135 km/h. o lastikler ne kadar süre max hızda gidebiliyor, ve güvenli duruş mesafesi nedir, birde o arka taraftaki oyuğun amacıne onu çok merak ettim 200km/h üstüne çıkabilen araçlarda bile öyle bir oyuk yok sorulacak daha çok soru var,……….seri üretimde maliyeti hesaplandı mı ………………………………… olsun üretilsin alıp binelim

    1. Araç prototip bir araçtır öncelikle araçların alt yapısı hazırlanır daha sonra iş aydınlatma klima sileceklere geçer ama isteğin 1 yıla kadar olacak kardeşim gelecek yıl far ve silecek grubu ile gelecek araçlarımız .
      Aracın lastikleri gayet yeterli bu hızlar için aracın 500 kg olduğunu düşündüğünüzde lastikler normal frenler normal.
      Elektrikli araçlarda aerodinamiklik çok onemlidir bu nedenler havanın oradan daha kolay akıp gitmesi için tasarlanmıştır rüzgar tünellerinde denenmiştir.
      seri üretim maliyeti şuanda kesin bir bilgi veremem araç karbon fiber olduğu için maliyeti normalden biraz yüksek olabilir sonuçta 4m lik bir araç ama 500 kg
      kafana ne takılırsa sorabilirsin kardeşim cevaplarım

  3. Öncelikle elinize sağlık, güzel bir iş çıkarmışsınız. Umarım geliştirebilirsiniz, ülkemize katma değer olur fakat; sanırım devletin desteğini de almayı bekliyorsunuz – isimle bunu amaçlamışsınız gibi- ama o iş zor. İyi bir yatırımcı bulup, ilk etapta spor veya Süper Lüks sınıfa yönelirseniz gelecek için iyi olabilir. İlk etaptaki yüksek maliyetlerinizi herkes karşılayamaz çünkü. (10 sene önce bu işe başlayan Tesla gibi)

    İşi biraz büyütecek olursanız adına Devrim deyin, geçmişe yönelik ilk otomobil bağımız o, belki ismi sizle beraber yaşar.

    1. Aracımızın şuan herhangi bir ticari ve siyasi boyutu yoktur okulumuz bizlere eğitim veriyor ve gelecek nesillere de bu bilgiler aktarılacak günü gelip mühendis olarak yola çıktığımızda yerli araç yatırımcıları zaten bizleri bulacaktır.Devrim araçlarını tabiki unutmadık o hüzün hala içimizde var ama gerekli olan para….

    1. Aracımız karbon fiber olarak yapılmıştır şuan kullandığımız araçlardan 10 kat daha dayanıklı malzemeden üretilmiştir ve çok daha hafif bir malzemedir. İnşallah dediğiniz gibi bizimde bir otomobilimiz olurda And ve Sİnan Abilerimde testini yaparlar.

  4. 4000km e gerek yok normal bir benzinli kadar yol yapsın herkes alır zannımca. Çok önemli bir gelişme. Yerli araç yapılabileceğinin ve iddialı bir araç yapılabileceğinin ispatı niteliğindedir. Umarım en kısa sürede cazip olarak piyasada hakettiği yeri alır.

  5. Milli at 🙂 Çok maliyetli olduğunu duymuştum. Çare bulundu mu pil gibi konularda?

  6. Milat 1453 ismi nedir arkadaşım ya. Araba mı yapıyorsunuz yoksa Tayyip’e yalakalık mı amaç?
    1453 kartalları ergen taraftar grubu gibi. Az profesyonel olun. Eskiden msn’de kullandığın nickname’i alıp araba yapmışsınız.
    1453 ismi ile avrupaya araba satabilir misiniz? Adam demez mi kardeşim bu tarihte bizle savaştınız şimdi gelip bir de arabanızı mı alıcaz.

    1. Milat: Milli Araç Tasarımı. 1453 ise üniversitemizin kuruluş yılı olarak geçer ve üniversitemizde yürütülen bir çok projede imza olarak kullanılır. İsim, herhangi bir siyasi amaç güdülmeden seçilmiştir.

      Ekibin adı: Milat 1453
      Aracın adı: Milat

  7. Kaç KW’lık ve kaç tane kullandınız? Bataryanızın ağırlığı ne kadar ve kaç aH? Başarılar diliyorum. Kolay gelsin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu