Haberler

1 milyonu geride bıraktı




Yeni bir dönüm noktası: Bir milyonuncu Mazda CX-5, Nisan ayı sonunda montaj hattında büyük etki yarattı. Şirketin popüler kompakt SUV aracı, 2011 yılı sonunda üretime girmesinden sonra 3.5 yıldan daha az bir sürede yeni bir kilometre taşına ulaştı. Araç üreticisinin yalnızca diğer bir modeli olan Mazda3 bu rakamlara ulaşmıştı.

Şubat 2012’de hızlı büyüyen küresel segmente tanıtılan Mazda’nın ilk ve tek kompakt crossoveri, aynı zamanda SKYACTIV Teknolojisinin tüm serisine ve KODO-Hareketin Ruhu tasarımına sahip ilk üretim modeliydi. Bu nedenle CX-5, araç üreticisinin başarıya giden yola çıkmasına yardımcı olan yeni bir çağ başlattı. Model o zamandan bu yana, prestijli Japonya 2012-2013 Yılın Otomobili ödülünün yanı sıra sayısız en iyi SUV ve crossover ödülü dahil olmak üzere 60’tan fazla ödül* kazandı. 2012 ve 2013 yıllarında Japonya’da en çok satan SUV oldu ve Almanya** dahil bazı Avrupa piyasalarında Mazda’nın en popüler modeli haline geldi.

CX-5 program müdürü Masashi Otsuka şu sözleri kaydetti: “CX-5’in yalnızca üç yıl beş ay içinde 1 milyon adede ulaştığını görmekten çok memnunum. CX-5’i onaylayan ve destekleyen herkese minnettarlığımı sunuyorum. Aktif yaşam tarzına sahip kişilerin popüler tercihi olmaya devam etmesi ve daha fazla müşteriye hitap etmesi için gelecekte bu modeli sürekli olarak geliştirmeye kendimizi adamış bulunuyoruz.”

* Nisan 2015 itibariyle Mazda verilerine dayanmaktadır

** Japonya satışları için kaynak: Mazda verileri; Almanya satışları için kaynak: www.kba.de (Almanya Federal Motorlu Taşıt Merci)

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu